Consells pràctics

Els únics tres productes que deixen la roba súper blanca

Els únics tres productes que deixen la roba súper blanca

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts

Netejar taques en roba blanca sol ser una tasca difícil. Especialment les de vi, cafè o greix. Al supermercat és fàcil trobar diversos productes que ajuden en aquest tipus de situacions.

Però hi ha mètodes casolans tan o més eficaços que els productes químics. Un d’aquests és triturar una aspirina en un vas d’aigua. Després s’ha d’aplicar el resultant sobre la marxa i ficar a la rentadora en un programa normal. Si no funciona a la primera, aquest procés s’ha de repetir una o dues vegades més.

A més, per a la roba blanca que sol esgrogueir amb el pas del temps, el sol és un blanquejador molt potent.

Notícies relacionades

Finalment, el lleixiu també sol funcionar, si bé pot degradar la textura dels teixits.

No obstant, els tres productes estrella que deixen la roba súper blanca són:

  1. Bicarbonat de sodi: és un producte molt versàtil que es pot utilitzar per a moltes coses, incloent-hi blanquejar la roba. Per utilitzar-lo com a blanquejant casolà, n’hi ha prou amb afegir una tassa de bicarbonat de sodi al cicle de rentat de la bugada blanca juntament amb el detergent habitual. També es pot fer una pasta amb bicarbonat de sodi i aigua i aplicar-la directament a les taques abans de rentar la peça.

  2. Vinagre blanc: el producte més utilitzat i versàtil de la neteja també ajuda a blanquejar la roba. N’hi ha prou amb afegir una tassa de vinagre blanc al cicle de rentat de la teva rentadora juntament amb el detergent habitual. Una altra forma és submergir la peça en aigua calenta barrejada amb una tassa de vinagre blanc durant una hora abans de rentar-la.

  3. Peròxid d’hidrogen: aquest potent blanquejador es pot utilitzar per blanquejar la roba. S’ha d’afegir mitja tassa de peròxid d’hidrogen al cicle de rentat de la rentadora, sense oblidar la dosi habitual de detergent. Però també es pot fer una solució de peròxid d’hidrogen i aigua a parts iguals i aplicar-la directament a les taques abans de rentar la peça. S’ha de tenir en compte, no obstant, que el peròxid d’hidrogen, igual com passa amb el lleixiu, pot descolorir algunes teles, així que és important fer una prova en una zona poc visible abans d’utilitzar-lo.