AESAN

Alerta sanitària per presència de cacauets a l’edulcorant Eritritol

  • Retirada una fórmula per a nadons per possible contaminació creuada amb bacteris

Alerta sanitària per presència de cacauets a l’edulcorant Eritritol
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN OA) ha emès un comunicat advertint les persones amb al·lèrgia als cacauets de la comercialització de l’edulcorant Eritritol, de la marca Orinoco, que conté l’al·lergogen cacauet, no inclòs en l’etiquetatge.

«Com a mesura de precaució, es recomana a les persones amb al·lèrgia als cacauets que poguessin tenir el producte anteriorment esmentat a les seves llars s’abstinguin de consumir-lo», aconsella l’organització a través d’aquesta nota informativa.

Comunitats afectades

Notícies relacionades

Ha sigut la mateixa empresa la que, mitjançant el sistema d’autocontrol, ha detectat aquesta anomalia i ha traslladat la incidència a les autoritats competents: «Segons la informació disponible, la distribució inicial ha sigut a la comunitat autònoma de Madrid, si bé no és descartable que puguin existir redistribucions a altres comunitats autònomes. Aquesta informació ha sigut traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) per tal que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització», informa l’organisme autònom espanyol.

Es tracta de l’edulcorant Eritritol distribuït per la marca Orinoco, un producte envasat en bosses de 250 grams i el número de lot del qual correspon al Doy-Ery240123 / Doy-Ery 250123. Pel que fa a la data de caducitat, aquesta s’ha establert per al 31 de gener del 2025 per als dos lots.