Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (Aificc)

La meitat d’infermeres es planteja treballar fora de l’àmbit sanitari

Una enquesta assenyala que el 65% de les infermeres estan estressades, desanimades i frustrades, i el 35% necessita ajuda professional

La meitat d’infermeres es planteja treballar fora de l’àmbit sanitari
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de la meitat de lesinfermeres (52%) que es dediquen a l’atenció primària han valorat treballar fora de l’àmbit de la sanitat, segons una enquesta publicada per l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (Aificc).

A més, segons les dades aportades per Aificc, el 80% de les infermeres creuen que la situació a l’atenció primària no millorarà en els anys vinents.

L’enquesta, feta entre les sòcies, per conèixer l’estat emocional actual i les condicions laborals de les infermeres de l’atenció primària revela que entre les principals preocupacions hi ha els problemes mentals i emocionals.

Segons el sondeig, un 65% de les enquestades es mostren estressades, desanimades i frustrades i un 35% ha necessitat ajuda professional per millorar l’estat anímic, i d’aquestes, una de cada quatre s’ha hagut de medicar i una de cada cinc infermeres han demanat la baixa laboral.

En relació amb les preocupacions laborals, es va preguntar sobre diferents aspectes com la conciliació familiar, que preocupa el 45% de les infermeres i l’estabilitat laboral, que n’inquieta una de cada tres.

Sens dubte, la càrrega laboral és un dels grans problemes dins de l’àmbit sanitari i, fins al 85% de les enquestades es mostren preocupades per un augment de la càrrega de treball.

Des d’Aificc indiquen que les condicions de treball preocupen el 71% de les enquestades i les mesures de seguretat generen malestar en el 42% de les infermeres.

Notícies relacionades

Tenir una bona relació laboral amb la resta de companyes també preocupa, i en aquest sentit, al 40% de les enquestades els inquieta tenir dificultats pel treball en equip.

En relació amb els seus caps, el 74% considera que les seves actuacions han sigut adequades, però el 60% de les enquestades volen que els superiors valorin més la seva feina.