‘Gripalització’ de la covid

Espanya elimina des de dilluns les quarantenes per als positius asimptomàtics i lleus

Els aïllaments només seran obligatoris per als casos greus i la població vulnerable

Espanya elimina des de dilluns les quarantenes per als positius asimptomàtics i lleus
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Sanitat ha decidit posar fi a les quarantenes dels casos positius de coronavirus que siguin asimptomàtics i també dels casos lleus. Aquestes persones no hauran d’aïllar-se. Així ho ha decretat aquest dimarts la Comissió de Salut Pública, que ha aprovat la nova ‘Estratègia de Vigilància i Control davant la covid-19’. La mesura, que entrarà en vigor dilluns que ve, 28 de març, és un pas més cap a l’anomenada ‘gripalització’ del virus.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, les quarantenes només seran obligatòries per als casos greus i la població vulnerable. El personal sanitari serà qui decideixi imposar-les als pacients segons el nivell de risc de les persones. Així, els tapaboques continuaran sent obligatoris a les residències de gent gran i hospitals independentment de la simptomatologia de les persones, tot i que els aïllaments duraran cinc dies i finalitzaran després de passar 24 hores sense cap símptoma. Així mateix, per al personal sanitari s’aplicarà la mateixa mesura i només finalitzaran les quarantenes quan el pacient doni negatiu en una prova diagnòstica.

Segons Sanitat, aquesta estratègia seguirà en vigor mentre no es produeixi un canvi significatiu en la tendència que indiqui una circulació no controlada del coronavirus o bé un canvi en la situació epidemiològica que requereixi restablir mesures de vigilància i control a proposta de la Ponència d’Alertes i Plans de Preparació i Resposta.