De manera gradual

Catalunya diu ara que no retirarà les mascaretes a les aules aquest dilluns

Salut havia fixat el 28 de febrer per començar a treure-les, però la mesura ha de passar abans pel Consell Interterritorial

Barcelona 10 02 2021 Sociedad Aula de bachillerato del Institut Escola Costa i Llobera  Foto Ferran Nadeu

Barcelona 10 02 2021 Sociedad Aula de bachillerato del Institut Escola Costa i Llobera Foto Ferran Nadeu / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Conselleria de Salut no començarà a retirar les mascaretes de les aules aquest dilluns, 28 de febrer, com havia afirmat el conseller Josep Maria Argimon. Aquesta mesura ha de ser debatuda i aprovada al Consell Interterritorial del Ministeri de Sanitat, que se celebrarà la setmana vinent.

Així, Catalunya demanarà la setmana vinent al Consell Interterritorial retirar les mascaretes a les aules, segons ha afirmat aquest divendres Argimon en una atenció als mitjans de comunicació.

Salut vol aplicar aquesta mesura de manera gradual, començant pels més petits i acabant per batxillerat. Catalunya pretenia tractar el tema aquesta setmana, però es va haver de posposar per l’agenda política estatal d’aquests dies.

Notícies relacionades

La mesura que pretén aprovar Catalunya es basa en un informe de l’Associació Espanyola de Pediatria en què proposava un calendari per la retirada progressiva de la màscara a les escoles, començant per primer i segon de Primària a partir de dilluns, dia 28, i reforçant la ventilació. Tercer i quart de primària, a partir del 14 març; cinquè i sisè, a partir del 28 març; educació secundària obligatòria (ESO), a partir del 25 abril i batxillerat, el 9 de maig.

En un acte pels dos anys del primer cas confirmat de covid-19 a Catalunya, a l’Hospital Clínic, el conseller ha mirat enrere i ha dit que ara faran diferent el protocol de final de vida, tenint en compte els processos de dol que no s’han pogut tancar bé (moltes persones van morir soles als hospitals). «Són dols mal tancats i s’han de tenir en compte».