Crisi sanitària

Els Estats Units autoritzen l’ús d’emergència de la pastilla anticovid de Pfizer

Les píndoles es vendran sota la marca Paxlovid i seran el primer tractament oral contra el virus

Els Estats Units autoritzen l’ús d’emergència de la pastilla anticovid de Pfizer
1
Es llegeix en minuts
EFE
Reuters

L’Administració d’Aliments i Fàrmacs (FDA, en anglès) dels Estats Units ha autoritzat aquest dimecres l’ús d’emergència de la pastilla de la farmacèutica Pfizer contra la covid-19, el primer tractament oral contra el virus.

La FDA, l’ens regulador de medicaments als EUA, ha anunciat la seva decisió en un comunicat i, en aquest, ha especificat que la pastilla pot utilitzar-se per tractar casos moderats de coronavirus en adults i menors de 12 anys que pesin almenys 40 quilograms.

L’empresa ha afirmat que està preparada per iniciar el subministrament immediat als EUA i que ha elevat les seves previsions de producció a 120 milions de tractaments des dels 80 milions del 2022. I el contracte del govern nord-americà per a 10 milions de cicles del medicament de Pfizer té un preu de 530 dòlars per cicle.

Tractament

Notícies relacionades

Les píndoles de Pfizer, que es prenen juntament amb l’antic antivíric ritonavir, es vendran sota la marca Paxlovid. I Pfizer ha indicat que té previst presentar una sol·licitud de nou fàrmac a la FDA el 2022 per a la seva possible aprovació reglamentària completa.

El seu rival més directe és Merck & Co, que està sent revisada per la FDA, i que ha mostrat una menor eficàcia en comparació amb el tractament de Pfizer. El fàrmac de Merck, el molnupiravir, va reduir les hospitalitzacions i les morts en el seu assaig clínic amb pacients d’alt risc en aproximadament un 30%.