Mesures després del tancament

El Govern anuncia un fons de 20 milions d’euros per a ajudes directes a l’oci nocturn

  • El conseller Torrent es reunirà de manera «imminent» amb els representants del gremi per concretar el format i calendari de cobrament

El Govern anuncia un fons de 20 milions d’euros per a ajudes directes a l’oci nocturn

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern de la Generalitat ha anunciat la convocatòria d’un fons de 20 milions d’euros amb què costejar ajudes directes per a les empreses de l’oci nocturn. L’objectiu del mateix és esmorteir part de les pèrdues ocasionades després del tancament decretat aquesta setmana per l’administració catalana, a les portes de la campanya de Nadal i a fi de minimitzar els contagis per covid. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, es reunirà de manera «imminent» amb els representants del gremi per concretar el format i calendari de cobrament, segons ha fet públic en un comunicat.

El president de la patronal Pimec, Antoni Cañete, ja va avançar dimarts passat que tenien el compromís de la Generalitat que habilitarien un pressupost extraordinari per esmorteir la «situació insuportable» que travessa el gremi dels locals de música i alternança després d’un nou tancament. Aquest dimecres Empresa ha fet públic l’esmentat compromís i ara Executiu i representants empresarials hauran de concretar els requisits exactes per accedir a les ajudes, la documentació necessària, els terminis hàbils per presentar-la, l’import de les transferències i el calendari de cobrament.