Segons Salut

Catalunya té 69.129 vacunes caducades, el 0,6% del total

La immunització avança més lentament una vegada s’ha arribat al 70% de la població amb la pauta completa

Catalunya té 69.129 vacunes caducades, el 0,6% del total

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Catalunya té un total de 69.129 dosis caducades (9.103 vials), cosa que suposa un 0,6% dels 11 milions administrats. «Ara cada dosi requereix una sèrie de mesures per arribar a la població», ha destacat la secretària de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, en roda de premsa.

«El nostre objectiu i compromís és que no en caduqui cap més perquè ara les previsions estan molt ajustades a les necessitats de cada una», ha afegit. Les dosis caducades estan guardades a les neveres «esperant si algun estudi de laboratori demostra que es poden utilitzar», segons Cabezas.

Una vegada arribat el llindar del 70% de la població immunitzada, és més difícil continuar vacunant perquè el gruix de la ciutadania que volia vacunar-se ja ho ha fet. Per això la Conselleria ha desplegat una sèrie d’estratègies per acostar els fàrmacs a la gent.

Una són els 10 punts de vacunació a les universitats desplegats arreu del territori. «Ja hem posat 1.297 dosis als campus universitaris», ha dit Cabezas. «Estem fent tot el treball comunitari possible perquè la gent tingui la vacunació al costat de casa seva. Pensem que això és suficient de moment», ha afegit.

L’objectiu de Salut és arribar a un 80% o 85% de la immunitat de grup per protegir la població de la variant delta. Segons l’investigador d’IrsiCaixa Julià Blanco, la societat està «abocada» a la convivència amb el virus, que continuarà circulant entre les persones no vacunades fins i tot arribant al 85% d’immunitat de grup.

Notícies relacionades

La secretària de Salut Pública també ha explicat que la cinquena onada «continua baixant» i que Catalunya notifica ja uns 3.000 contagis setmanals, davant els 10.000 que va arribar a registrar fa un parell de mesos. A més, als hospitals hi ha 553 pacients amb Covid-19, 30 menys que la vigília i 130 menys que la setmana passada.

«A les ucis hi ha 197 persones, en comparació amb les 248 de la setmana passada. D’aquestes 197, 11 tenen menys de 40 anys i 10 estaven sense vacunar», ha explicat Cabezas.