Menys ingressats i menys ucis

La pressió hospitalària per la Covid continua a la baixa a Catalunya

Tots els indicadors milloren un dia més

La pressió hospitalària per la Covid continua a la baixa a Catalunya

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segueix la caiguda de la cinquena onada del coronavirus. Els hospitals catalans continuen alleujant la pressió de pacients de Covid i tenen en aquests moments 629 ingressats (17 pacients menys que ahir), 216 dels quals estan en unitats de cures intensives (21 menys que ahir, en valors de mitjans de juliol), mentre que en les últimes hores s’han diagnosticat un total de 883 nous contagis. En les últimes hores s’han notificat 13 morts.

Segons les dades d’incidència actualitzades aquest divendres pel Departament de Salut, el risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, baixa a 83 punts, i també descendeix la velocitat de propagació del virus (Rt), situada en 0,88, cosa que vol dir que cada 100 infectats es contagien una mitjana de 88 persones.

El nombre de morts des de l’inici de l’epidèmia ascendeix 23.801 persones, amb 13 morts notificats en les últimes 24 hores.

Notícies relacionades

La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens en 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) baixa a 44 casos, mentre que el mateix indicador en 14 dies (IA14) també decreix a 98,8 casos.

La positivitat –el percentatge de PCR i TA amb resultat positiu– descendeix el 3,1%, per sota del 5%, que és el percentatge que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar una epidèmia sota control.