Sanitat dona llum verda

La tercera dosi en les residències de gent gran s’aplicarà de manera immediata

La tercera dosi en les residències de gent gran s’aplicarà de manera immediata

Efe / Quique García

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dijous l’administració de la tercera dosi de la vacuna contra la Covid en gent gran a residències, que la podran rebre de manera immediata.

Segons han informat a Efe fonts pròximes a la reunió, també s’ha aprovat, com estava previst, l’ampliació de la tercera dosi en el Grup 7, que contempla col·lectius amb una immunitat baixa com és el cas de pacients en hemodiàlisi o diàlisi peritoneal, en tractament per un càncer, majors de 40 anys amb síndrome de Down, pacients amb malaltia oncohematològica, càncer d’òrgan sòlid en tractament amb quimioteràpia o càncer de pulmó en tractament de quimioteràpia o immunoteràpia.

L’aprovació d’una tercer dosi per a gent gran institucionalitzats de manera immediata, accelera la proposta del Ministeri de Sanitat que ahir, d’acord amb totes les comunitats autònomes, va llançar la proposta de començar a inocular la dosi addicional a partir del 4 d’octubre.

Altres col·lectius

El Consell Interterritorial del 7 de setembre ja va aprovar, previ pas per la Comissió de Salut Pública, administrar la vacuna a altres col·lectius del Grup 7: les persones amb trasplantament de progenitors hematopoètics i els pacients amb trasplantament d’òrgan sòlids o en llista d’espera.

Notícies relacionades

La decisió de Salut Pública serà portada al Consell Interterritorial de dimecres que donarà el vistiplau definitiu per a la seva execució.

Segons va informar ahir la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en roda de premsa, l’ampliació de col·lectius que puguin rebre la tercera dosi continua oberta per a la seva avaluació, pendent de l’evolució de la pandèmia.