Risc d’infecció al cor

El Regne Unit estudia no vacunar menors d’entre 12 i 15 anys

El Regne Unit estudia no vacunar menors d’entre 12 i 15 anys
1
Es llegeix en minuts

El comitè que supervisa la vacunació contra la Covid al Regne Unit va anunciar divendres que no l’estendrà als nens sans entre 12 i 15 anys, a contracorrent de molts països occidentals i malgrat la preocupació per l’inici del curs.

«Les proves disponibles indiquen que els beneficis per a la salut individual de la vacunació contra la Covid-19 són escassos en les persones de 12 a 15 anys sense problemes de salut subjacents», va assenyalar el comitè conjunt sobre vacunació i immunització (JCVI). Els riscos potencials associats a la vacunació són «també escassos», afegeix el JCVI, però «potencialment greus», i encara estan sent totalment definits.

El comitè considera, així, «massa escàs» el benefici respecte al risc per a la salut d’ampliar la campanya de vacunació massiva als joves sans de 12 a 15 anys.

No obstant, va aconsellar al govern que sol·liciti més opinions.

Després de la publicació d’aquesta recomanació, el ministre de Sanitat, Sajid Javid, va afirmar que demanarà l’opinió de les autoritats mèdiques de les quatre nacions que formen el Regne Unit «abans de prendre ràpidament una decisió».

Anèmia i diabetis

Els més grans de 12 anys amb problemes de salut que els fan vulnerables a la Covid-19 ja poden rebre la vacuna, i la campanya s’ampliarà a partir de divendres a altres nens de risc, com els que pateixen anèmia falciforma o diabetis de tipus 1.

Els joves de 16-17 anys ja són escollibles, tot i que de moment se’ls administra una sola dosi.

El dictamen del comitè de vacunació arriba en un moment en què fa diverses setmanes que molts països occidentals, com els Estats Units, vacunen els adolescents.

Notícies relacionades

Al Regne Unit, la pressió perquè la campanya s’estengui als adolescents creix, ja que l’inici del nou curs escolar a Anglaterra aquesta setmana ha fet témer un augment de les infeccions, tal com es va veure després de la tornada a les classes a Escòcia a principis d’agost.

Des de l’inici de la pandèmia, més de 133.000 persones han mort al Regne Unit en els 28 dies següents a donar positiu a la Covid-19. El país, amb una població de més de 66 milions d’habitants, registra 30.000 nous casos diaris.