La lluita contra la pandèmia

Salut demana vacunar-se als professionals sanitaris que encara no ho estiguin

Un 7% dels treballadors de la salut no tenen les dues dosis però no se’ls pot obligar

Salut demana vacunar-se als professionals sanitaris que encara no ho estiguin

EUROPA PRESS / DAVID ZORRAKINO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, ha detallat aquest divendres que el 7% dels professionals sanitaris no estan vacunats contra el coronavirus, una taxa de vacunació que ha assegurat que és molt elevada, però «tant de bo el 100%» ho estiguessin. «No podem obligar-los, però sí enviar el missatge que èticament i deontològicament és molt rellevant que ho facin», ha afegit en una entrevista de Catalunya Ràdio.

Sobre la foto d’una reunió a França amb l’expresident Carles Puigdemont, el vicepresident Jordi Puigneró i més de deu persones més, ha dit que «no ajuda des del punt de vista sanitari», perquè volen frenar la interacció social, tot i que no qüestiona si tenen impacte sanitari o no, perquè desconeix el context en què es va fer.

Sobre el passaport Covid

Preguntada per si es podria restringir l’accés a determinades activitats només a persones vacunades, ha dit que «és un pas que es pot fer si es pot garantir la vacunació al 100% de la població», per això creu que per ara no es planteja.

Sí que considera que les persones vacunades tindran més facilitats per accedir a determinats espais, perquè les no vacunades hauran de complir requisits, com sotmetre’s a proves i mantenir quarantenes de terminis com 48 hores al desplaçar-se.

No es rebutgen vacunes

Notícies relacionades

Davant el fet que no s’estiguin reservant totes les cites disponibles per vacunar-se, ha afirmat que és un cas puntual, ha animat la població a demanar hora, i ha assegurat que «no es perd cap vacuna».

Preguntada per la vacunació a embarassades, ha destacat que no es disposen de tants assajos clínics com altres col·lectius, però hi ha «evidència clínica» i estudis que demostren que tenen el mateix risc i beneficis que la població general, per això ha animat que es vacunin.