Conclave independentista

Argimon, rere la paella de Rahola i Puigdemont sense mascaretes: «Tothom ha de complir les normes»

  • La periodista ha compartit en el seu perfil a Instagram una fotografia amb els 21 convidats al seu dinar, entre ells, el vicepresident Puigneró

  • «Una paella d’estiu. Uns amics. Una terra. Un ideal. Una lluita. ¡Tornarem! (‘Hi tornarem’)», escriu Rahola en el seu compte.

Argimon, rere la paella de Rahola i Puigdemont sense mascaretes: «Tothom ha de complir les normes»

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
EFE

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit que «tots els responsables polítics» han «de complir les normes» anti-Covid, després que hagi posat amb la periodista Pilar Rahola i una vintena d’amics en una polèmica foto sense mascareta. En la trobada hi van acudir personalitats com el vicepresident del Governi conseller Jordi Puigneró, l’expresident Carles Puigdemont, els exconsellers Antoni Comín i Lluís Puig, l’exlíder de Podem Catalunya Albano Dante Fachín i el diputat de Bildu al Congrés Jon Iñarritu.

En la sessió d’aquest dimecres de la comissió de Salut del Parlament, el portaveu d’En Comú Podem al Parlament, David Cid, ha fet notar a Argimon que «hi ha membres del seu govern que se salten les seves pròpies restriccions».

Puigneró, ha denunciat Cid, «es va saltar les restriccions» que preveuen trobades limitades a 10 persones i va posar al costat d’una vintena d’amics de «bombolles diferents» i «sense mascareta».

En una breu rèplica, Argimon ha afirmat que «tots els responsables polítics, tothom, i evidentment més un responsable polític, han de complir les normes».

«En això jo crec que estaríem tots d’acord», ha afegit.

Una trobada habitual

Es tracta d’una trobada entre amics organitzada per Rahola, que ha compartit en el seu perfil a Instagram una fotografia amb els 21 convidats a la seva «paella d’estiu», celebrada aquesta vegada en un lloc que no especifica, tot i que la presència de Puigdemont, Comín i Puig descarta que fos la seva casa de Cadaqués (Girona) i porta diversos mitjans a situar-la en algun punt de la denominada ‘Catalunya Nord’, al sud de França.

«Una paella d’estiu. Uns amics. Una terra. Un ideal. Una lluita. ¡Tornarem! (‘Hi tornarem’)», escriu Rahola en el seu compte.

A més de Puigdemont i la seva dona, Marcela Topor, apareixen en la imatge el seu amic empresari Jami Matamala, el diputat de JxCat al Parlament Joan Canadell, així com Josep Lluís Alay, que acompanyava l’expresident quan va ser detingut a Alemanya el 2018.

La presència més sorprenent és la d’Albano Dante Fachin, exdiputat de Catalunya Sí Que Es Pot al Parlament i secretari general de Podem Catalunya entre el 2016 i el 2017.

Precisament el 2017, Fachin i Rahola van protagonitzar una polèmica arran d’unes declaracions del llavors líder de Podem, que va dir que «Rahola s’ha posat nerviosa per dir que CDC és corrupta. Ella no ho diu perquè els seus formen part de la trama», a la qual cosa la periodista va respondre a Twitter: «Aquí Fachin fent de Fachin. D’on no n’hi ha, no en raja.

Fachin va acudir a la festa acompanyat de l’exdiputada d’En Comú Podem al Congrés Marta Sibina, que en la fotografia difosa per Rahola apareix al costat de la productora musical Gemma Recoder.

Notícies relacionades

Rahola també ha penjat un vídeo en el qual apareixen Fachin i Iñarritu eixugant-se amb tovalloles després de disfrutar d’un bany a la una de la matinada a la piscina de la periodista a la seva casa de Cadaqués.

Les «paelles» amb amics organitzades per Rahola es van fer famoses a l’estiu del 2016, quan la periodista va difondre a les xarxes socials vídeos i fotos de la trobada a la qual aquell any van acudir personalitats com el llavors president Carles Puigdemont, la periodista Helena García Melero, el doctor Bonaventura Clotet i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.