Cinc milions de vacunats

Els ingressos continuen a la baixa a Catalunya, però puja l’ocupació de les ucis

Un dia més, els indicadors retrocedeixen i els contagis també van a menys

Els ingressos continuen a la baixa a Catalunya, però puja l’ocupació de les ucis

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La corba d’ingressats per Covid als hospitals catalans podria estar a prop del pic, segons estimava ahir el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Aquest divendres hi ha set pacients menys que ahir (un total de 2.201), si bé a les ucis encara creix el nombre de pacients, fins als 552, 14 més que en el dia anterior. És el previsible, s’espera que les unitats de crítics s’estabilitzin a partir de la setmana vinent. S’han superat els cinc milions de vacunats en primera dosi: 5.019.611. I avui se superaran els nou milions de vacunes posades.

Com a dada positiva, i seguint la tònica dels últims dies, els indicadors continuen descendint, ja que el risc de rebrot (EPG) està en 836 punts, la velocitat de propagació (Rt) cau fins al 0,81 i continua es reduint la incidència acumulada per cada 100.000 habitants a set dies, situada en 443 casos. La incidència és molt elevada encara, però s’acosta al límit de 400 casos que utilitza el Govern per seleccionar els municipis que han d’aplicar el toc de queda nocturn.

Persisteix també el descens de la corba d’infeccions, i les xifres ja està lluny de les més de 8.000 que han sigut habituals en aquesta cinquena onada: en les últimes hores se n’han detectat 3.835. La xifra de morts és elevada, se n’han notificat 66, tot i que cal tenir en compte que ahir no se’n va reportar cap, per la qual cosa han de ser dades acumulades.

Notícies relacionades

La positivitat dels PCR i test d’antígens va descendint i està en el 16,31 %, encara molt per sobre del 5%, percentatge que l’OMS considera el llindar per poder controlar l’epidèmia.

L’edat mitjana dels nous contagiats està pujant, fa uns dies estava en 26 anys i ara està en 33