Pandèmia de Covid-19

Els vacunats amb pauta completa no hauran de fer-se una PCR ni quarantena si tenen un contacte estret

Catalunya canvia el protocol del coronavirus davant el «molt notable augment» de contagis

Intensificarà la campanya perquè les persones de 60 a 69 anys amb una dosi es posin la segona

Els vacunats amb pauta completa no hauran de fer-se una PCR ni quarantena si tenen un contacte estret

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

Canvia el protocol d’acció contra la Covid-19 a Catalunya. Les persones vacunades amb la pauta completa (ja siguin les dues dosis de Pfizer, Moderna o AstraZeneca, o la monodosi de Janssen) no hauran de fer-se una prova PCR o d’antígens ni guardar quarantena si estan en contacte amb un positiu. A més, Salut recomana intensificar les campanyes informatives en les persones de 60 a 69 anys vacunades amb només una dosi.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat), davant el «molt notable augment de positius de coronavirus», ha activat la fase de mitigació del virus en el conjunt del sistema sanitari.

Això, segons un comunicat enviat per Salut aquest dilluns, es tradueix en una «reorganització dels equips amb l’objectiu de dotar-los de directrius que permetin donar una resposta més eficaç, flexible i resolutiva» en un context d’«alta pressió assistencial» en els centres d’atenció primària (CAP).

Aquesta reorganització afecta els cribratges i el rastreig. Així, a més d’alliberar els vacunats amb pauta completa de l’obligatorietat de fer-se una PCR o guardar quarantena si estan en contacte estret amb un positiu, als casos simptomàtics correctament vacunats sí que caldrà fer-los PCR i seqüenciació.

Notícies relacionades

Als contactes se’ls podrà realitzar tant PCR com test d’antígens i els serveis de vigilància epidemiològica estan «centrats» a fer les primeres trucades als contactes estrets, segons Salut.

Aquest canvi de protocol, anunciat en part la setmana passada per la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, apareix en el ‘Procediment d’actuació davant els casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2’.