Pandèmia

Els catalans poden obtenir des d’aquest dimarts el certificat Covid digital

El document es descarrega a través de la web de La Meva Salut i serveix per viatjar per la UE

Llegadas T1 aeropuerto del Prat   Foto Ferran Nadeu

Llegadas T1 aeropuerto del Prat Foto Ferran Nadeu / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

Els catalans poden, des d’aquest dimarts a la tarda, descarregar-se el certificat Covid digital accedint a la web de La Meva Salut. Aquest document els facilitarà els desplaçaments per la Unió Europea (UE) i els farà més segurs, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat.

El certificat Covid digital de la UE és un document que acredita tres possibles situacions individuals: haver estat vacunat contra la Covid-19, haver obtingut un resultat negatiu després d’una prova diagnòstica o haver superat la malaltia i, per tant, tenir anticossos. Així, el document inclou tres opcions d’acreditació igualment vàlides: un certificat de vacunació contra el virus, un certificat de recuperació de la Covid-19 i un certificat d’una prova diagnòstica negativa. Aquesta última estarà «pròximament disponible», segons Salut.

El departament assenyala haver efectuat «tots els treballs tècnics, logístics i operatius per emetre aquest certificat abans fins i tot de la seva obligatorietat a tots els països de la Unió Europea, el dia 1 de juliol». En aquest sentit, «les reunions entre responsables tècnics del Salut amb el Ministeri de Sanitat són constants per conèixer les novetats i les especificitats del projecte», recull aquest comunicat.

El desenvolupament d’aquesta eina es troba en aquests moments «en fase de proves» i progressivament s’aniran afegint «altres funcionalitats».

Primers dies

Notícies relacionades

Durant els primers dies el certificat serà accessible en versió digital i s’obtindrà a través de la web de La Meva Salut. Pròximament estarà també disponible en les aplicacions mòbil i en altres formats.

Malgrat que el llançament del certificat Covid digital ja pot ser utilitzat de forma immediata, cal tenir en compte que està pendent l’aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE), així de com serà la seva aplicació per part dels estats membres, recorda la Conselleria.