El futur de la sanitat

Un nou paradigma en la gestió pròpia de la salut

Sanitas, BBVA i EL PERIÓDICO organitzen l’11 de maig un ‘webinar’ per analitzar el present i futur de la sanitat

2
Es llegeix en minuts

Envia'ns un correo amb la teva pregunta a usuariosweb@elperiodico.com.

Un dels pocs efectes positius de la pandèmia de la Covid-19 ha sigut que accions i activitats que semblaven intrínsecament presencials han fet el salt al pla digital amb relativa naturalitat i, sobretot, amb una rapidesa que només s’entén pel context actual. Ha sigut el cas del teletreball –segons dades d’Adecco, 2,86 milions d’espanyols treballen en remot, xifra que suposa un increment del 74,2% en comparació amb abans de la pandèmia–, de les compres quotidianes ‘online’ –la quota de mercat de les quals el 2020 va escalar fins al 2,6%, un 62% més que un any abans, segons Kantar– o la telemedicina.

En el cas de la medicina a distància, pràcticament va substituir en la seva totalitat l’atenció primària durant els moments més crus de la pandèmia. De cara al 2025 Deloitte pronostica que el 70% de les ‘visites’ al metge no requeriran cap desplaçament, sinó que seran a través de videotrucada. 

Aquest nou paradigma, en el qual la població valora més l’atenció sanitària i la telemedicina es converteix en habitual, tindrà repercussions en la manera com les persones gestionen la seva pròpia salut. Això afectarà tant la sanitat pública com la privada. En el cas de la segona, la Covid no ha aturat el creixement sostingut que estava registrant els últims anys, i continuarà centrant el seu atractiu en la innovació i l’atenció especialitzada.

Notícies relacionades

Però, més enllà de la telemedicina, ¿quin és el present i el futur de la salut després de la Covid-19? Per mirar de donar resposta a aquesta pregunta, Sanitas, BBVA i EL PERÓDICO organitzen un ‘webinar’ el pròxim dimarts 11 de maig a partir de les 16.30 i amb assistència completament gratuïta a través d’aquesta web. La trobada virtual amb el títol Salut que suma comptarà amb les intervencions de Francisco Rey, director Comercial de BBVA Seguros, José Luis Buil, director regional de Nord-Est de Sanitas Seguros, Dr. César Morcillo, cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Sanitas CIMA i director de l’Hospital Digital de Sanitas. L’esdeveniment serà moderat per la periodista d’EL PERIÓDICO Montse Baldomà.

Durant la trobada s’analitzarà com ha canviat l’assistència sanitària després de la pandèmia, quines són les perspectives de futur de la telemedicina, el paper de les dades en el diagnòstic i tractament de patologies i de quina manera es pot mantenir un estil de vida saludable en un context de postpandèmia, entre altres qüestions. 

¿Cuánto cuesta realmente una PCR?

¿Cuánto cuesta realmente una PCR?