Tercera onada

Coronavirus: L’Rt es manté en 0,92 i el risc de rebrot baixa 5 centèsimes

Augmenten en 56 els pacients amb coronavirus a les plantes d’hospitals, però les ucis es buiden lentament amb sis menys

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

La pandèmia de coronavirus continua globalment a la baixa a Catalunya, si bé aquest diumenge, tot i que han baixat la majoria d’indicadors, n’han pujat alguns. La velocitat de transmissió del virus (Rt) es manté des de fa dies en 0,92, sense experimentar cap baixada. Però que estigui per sota d’1 significa que la pandèmia està en regressió. És una bona notícia, malgrat que fa dies que està estancada.

D’altra banda, aquest diumenge el risc de rebrot (EPG) ha baixat cinc centèsimes i s’ha situat en els 185 punts, segons les dades de la Conselleria de Salut. Aquest indicador fa dies que és a la baixa, per sota dels 200 punts, llindar que marca que el risc que l’epidèmia creixi és «molt alt». Per sobre de 100 punts indica que el risc és «alt».

A més, en les últimes 24 hores Salut ha notificat 1.068 nous contagis i 15 morts (dissabte n’hi va haver 1.351 i 18, respectivament). Els caps de setmana solen registrar-se menys contagis i morts. Des de l’inici de la pandèmia s’han contagiat 574.697 catalans i han mort 21.015 més.

Notícies relacionades

Quant a la pressió assistencial, han ingressat als hospitals 56 malalts més amb el virus i a les plantes convencionals ja hi ha 1.482 malalts amb Covid-19. Les ucis es continuen buidant i aquest diumenge hi ha sis pacients menys (un total de 425).

La positivitat (el percentatge de positius en les proves diagnòstiques) avui ha pujat lleugerament i s’ha situat en el 4,51%, contra el 4,45% de dissabte. No obstant, aquest indicador segueix per sota del 5%, el llindar que marca l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar que l’epidèmia està sota control.