Crisi sanitària, econòmica i social

Argimon demana «donar aire» al comerç malgrat el fre en la baixada del virus

  • El Govern debatrà aquest dimecres sobre si prolonga o no les actuals restriccions

  • El secretari de Salut Pública creu que el canvi de tendència es deu a la variant britànica

  • La Conselleria estima que la vacuna contra la Covid evita unes 650 morts al mes en geriàtrics

Argimon demana «donar aire» al comerç malgrat el fre en la baixada del virus
1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

El secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha advocat aquest dimarts per «donar aire» als sectors més perjudicats per les restriccions, com el comerç (tancat a tot el territori durant els caps de setmana, amb els centres comercials tancats els set dies de la setmana) i la restauració.

Preguntat per la possible relaxació de mesures en una roda de premsa sobre el procés de vacunació,Argimon ha explicat que el Govern començarà demà les «converses», tot i que ha deixat clar que ell advoca per suavitzar les mesures malgrat el canvi de tendència del coronavirus a Catalunya, on la velocitat de transmissió (o Rt) ja frega l’1. «Hem de donar aire a qui no té aire», ha opinat l’epidemiòleg.

«Fa uns dies que estem estancats; baixem, però molt a poc a poc», ha reconegut Argimon. Una possible explicació a aquest fre en la baixada del virus podria ser la variant britànica del coronavirus, que és més contagiosa que la de Wuhan i que ja és present en prop del 40% dels casos positius. «No crec que les eleccions del 14-F hi hagin tingut res a veure», ha puntualitzat.

Notícies relacionades

Junt amb Argimon, la subdirectora de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha informat que la setmana vinent la conselleria anunciarà que començarà a vacunar la població d’entre 45 i 55 anys. «Són moltes persones, així que farem una estratègia selectiva», ha dit Cabezas. Començaran a vacunar-se quan acabi la immunització del personal essencial. Catalunya ja ha acabat de vacunar persones grans en residències i sanitaris, i ara està «immersa» en els grans dependents de més de 80 anys.

Segons dades de Salut, la vacuna contra la Covid-19 evita «entre 600 i 650» morts al mes als geriàtrics. Des de l’inici de la vacunació el 27 de desembre, Catalunya ha posat 505.429 vacunes: 321.266 primeres dosis i 184.161 segones.