Coronavirus

Vergés veu «inaudit» que Illa abandoni el càrrec de ministre durant la tercera onada

  • La consellera de Salut acusa el ministre de Sanitat de prioritzar les eleccions «per sobre de la pandèmia, la salut i la vida»

verges vid  18 135104

verges vid 18 135104

1
Es llegeix en minuts

La consellera de Salut de Catalunya, Alba Vergés, ha criticat que el ministre de Sanitat i cap de llista del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, abandoni el seu càrrec a l’Executiu central per centrar-se en els comicis «en plena tercera onada» i «pitjor moment» de la pandèmia de coronavirus.

«És inaudit», ha reiterat la consellera aquest dilluns en roda de premsa al costat del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en què ha advertit que la corba epidemiològica està, segons el seu parer, disparada i descontrolada a Espanya.

La consellera ha acusat Illa de prioritzar les eleccions catalanes «per sobre de la pandèmia, la salut i la vida». «Illa haurà de donar-nos explicacions sobre per què deixa el càrrec i es dedica a prioritzar altres coses en aquestes circumstàncies», ha dit Vergés.

Notícies relacionades

Ha destacat l’«esforç» de l’Executiu català per enfortir el sistema de salut a Catalunya i ha afegit que segueixen amb preocupació l’evolució de la Covid-19 en aquesta tercera onada.

«Sembla que no vegin aquest context a l’Estat», ha insistit Vergés en relació amb la decisió d’Illa de renunciar al càrrec de ministre de cara a les eleccions catalanes per ser candidat a la presidència de la Generalitat.