Repunt d’infectats

Rècord de contagis al Regne Unit: 60.916

En les últimes 24 hores s’han notificat 830 morts més per coronavirus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Regne Unit ha notificat aquest dimarts 60.916 nous casos de Covid-19, la xifra més alta de contagis diaris pel virus registrada al país des que va esclatar la pandèmia, segons dades oficials.

El Ministeri britànic de Sanitat ha comunicat al mateix temps que en les últimes 24 hores s’han notificat 830 morts més per coronavirus.

Tercer confinament nacional

Aquestes xifres es coneixen el mateix dia en què el Govern britànic decreta per tercera vegada un confinament nacional, amb les escoles tancades i duríssimes restriccions que veten les sortides de casa tret per motius limitats, com la compra de productes essencials o la pràctica d’exercici.

Des de l’esclat de la crisi s’han registrat en el conjunt del país un total de 82.624 morts relacionades amb la malaltia. La propagació del virus s’ha accelerat notablement en les últimes setmanes a causa de l’aparició d’una nova soca, molt més transmissible.

Notícies relacionades

El repunt imparable de contagiats prossegueix, mentre el ministre del gabinet, Michael Gove, ha revelat aquest dimarts en declaracions a diversos mitjans locals que és molt probable que els controls en vigor per contenir la pandèmia continuïn aplicant-se al març.

Una segona vacuna

El Regne Unit ha intensificat aquesta setmana el seu programa de vacunació nacional, amb la introducció aquest dilluns d’una segon vacuna, la desenvolupada per la universitat d’Oxford i la farmacèutica AstraZeneca, que se suma a la de Pfizer/BioNTech.