Vacunació coronavirus

El Canadà aprova l’ús de la vacuna de Pfizer contra la Covid-19

El país començarà a rebre’n els pròxims dies fins a 249.000 dosis, que permetran immunitzar 124.500 persones

FILE PHOTO  A woman holds a small bottle labeled with a  Coronavirus COVID-19 Vaccine  sticker and a medical syringe in front of displayed Pfizer logo in this illustration taken  October 30  2020  REUTERS Dado Ruvic File Photo

FILE PHOTO A woman holds a small bottle labeled with a Coronavirus COVID-19 Vaccine sticker and a medical syringe in front of displayed Pfizer logo in this illustration taken October 30 2020 REUTERS Dado Ruvic File Photo / DADO RUVIC

1
Es llegeix en minuts

Lesautoritats sanitàries canadenqueshan donat autorització aquest dimecres per a l’ús de lavacuna contra la Covid-19desenvolupada perPfizer, per la qual cosa el Canadà començarà a rebre els pròxims dies les primeres dosis del sèrum. 

El Ministeri de Sanitat del Canadà ha assenyalat que «les dades proporcionades recolzen favorablement l’eficàcia de la vacuna contra la Covid-19 dePfizer-BioNTech, així com la seva seguretat», i ha afegit que ha determinat que «compleix les estrictes normes de seguretat, eficàcia i qualitat del departament per al seu ús al Canadà».

L’aprovació significa que el Canadà començarà a rebre els pròxims dies fins a249.000 dosis de la vacuna, tal com va anunciar dilluns el primer ministre canadenc,Justin Trudeau

El primer ministre ha assenyalat durant una roda de premsa que «el primer enviament de dosis està programat per a la setmana vinent. Els enviaments continuaran arribant el 2021, amb milions de dosis pendents». 

414 milions de dosis de vacunes

El Canadà, amb una població de prop de 38 milions de persones, ha firmat contractes ambset empreses farmacèutiquesper a l’adquisició de414 milions de dosis de vacunescontra la Covid-19. D’aquesta xifra, 79 milions de dosis és del sèrum de Pfizer.

Les primeres 249.000 dosis de la vacuna de Pfizer permetran immunitzar 124.500 persones, ja que necessita ser administrada en dues dosis en un període de tres setmanes. Les dosis seran distribuïdes directament per Pfizer a 14 centres de distribució que el Canadà ha establert i que estan equipats per mantenir el medicament a -70 graus centígrads. 

La gent gran, els primers vacunats

Notícies relacionades

Els experts han recomanat a les autoritats canadenques que primer s’immunitzi lespersones amb més risc de contraure la malaltia–persones grans a les residències i hospitals així com el personal que els atenen– i posteriorment persones de més de 80 anys. 

Dimarts, el Regne Unit va començar la campanya d’immunització de la seva població amb la vacuna de Pfizer. Aquest dimecres, les autoritats britàniques van recomanar l’ús d’aquesta vacuna enpersones amb al·lèrgies greusdesprés que dos treballadors sanitaris immunitzats amb el sèrum tinguessin una reacció al·lèrgica.