SEGONA ONADA

Llocs i horaris dels cribratges massius de Covid-19 a Barcelona

La capital catalana iniciarà aquest dimarts, 1 de desembre, les proves per detectar el coronavirus

A Ciutat Vella, Eixample, Horta-Guinardó, Sant Martí, Nou Barris i Sant Andreu, per trencar les cadenes de transmissió

GRAFCAT491. Terrassa (BARCELONA), 7/8/2020.- La Generalitat de Catalunya comenzó este jueves en la población de Terrassa (Barcelona), un cribado masivo y voluntario en dos carpas instaladas en la ciudad, realizando pruebas para detectar casos positivos de coronavirus y evitar que se extiendan los brotes observados en barrios de ciudades de la comarca del Vallés Occidental. EFE/ Alejandro García

GRAFCAT491. Terrassa (BARCELONA), 7/8/2020.- La Generalitat de Catalunya comenzó este jueves en la población de Terrassa (Barcelona), un cribado masivo y voluntario en dos carpas instaladas en la ciudad, realizando pruebas para detectar casos positivos de coronavirus y evitar que se extiendan los brotes observados en barrios de ciudades de la comarca del Vallés Occidental. EFE/ Alejandro García / Alejandro Garcia (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria de Salut farà cribratges massius en alguns barris dels districtes de Ciutat Vella, Eixample, Horta-Guinardó, Sant Martí, Nou Barris i Sant Andreu, de Barcelona, per detectar-hi possibles contagis de Covid-19 entre la població de més de 16 anys i a partir de demà, 1 de desembre.

Zona Sagrada Família, Sant Andreu, Horta-Guinardó, Sant Martí

Els veïns que estiguin adscrits a les àrees bàsiques de salut de Sagrada Família, Gaudí, Sanllehy, Sardenya, Guinardó, Congrés, Encants, Camp de l’Arpa, Lesseps la Salut dels districtes de l’Eixample, Sant Andreu, Horta-Guinardó i Sant Martí estan cridats demà, entre les 14 i les 19.30 hores, al recinte modernista de Sant Pau.

Del 2 al 15 de desembre també es podrà participar en aquest cribratge entre les 08.30 i les 19.30 hores al mateix lloc, al carrer de Sant Antoni Maria Claret, cantonada amb Cartagena.

La Teixonera, Horta i Sant Rafael

També des de demà, dia 1, i fins al dia 4 els veïns del barri de la Teixonera i de les àrees bàsiques de salut d’Horta  i Sant Rafael podran acudir al cribratge al Centre Esportiu Municipal Olímpics, al passeig de la Vall d’Hebron.

Nou Barris

Ja el dia 3, dijous, els cribratges es faran al districte de Nou Barris i, concretament, al casal de gent gran Casa Nostra, al carrer Maladeta del barri de Porta, entre les 08.30 i les 19.30 hores.

En aquest cas, hi estan cridats els veïns de Porta, Roquetes i Turó de la Peira, de Nou Barris.

Ciutat Vella i Barceloneta

Aquest mateix dia 3 també s’inicien els cribratges al districte de Ciutat Vella, que es faran a l’edifici de la Facultat de Geografia i Història de la UB, al carrer Montalegre, per als veïns de les àrees bàsiques de salut de la Barceloneta, Casc Antic, Gòtic, Raval Sud i Raval Nord.

Aquestes proves a Ciutat Vella duraran fins al dia 16 de desembre entre les 08.30 i les 19 hores, segons ha informat avui Salut.

Notícies relacionades

Aquests cribratges intensius tenen per objectiu frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària, detectant el màxim possible de persones contagiades, ja que n’hi ha algunes que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la família, amics i altres persones del seu entorn.

En el cas de Barcelona, el consistori desplegarà agents d’informació per gestionar les possibles cues de persones que es puguin produir i també es comptarà amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de la ciutat, de centres d’atenció primària i dels hospitals de la Vall d’Hebron, el Mar i Sant Pau.