REDUIR ELS REBROTS

Salut endureix les mesures anti-Covid a Girona i Salt

Demana a la població que es quedi a casa i redueixi al màxim els contactes

zentauroepp54859539 grafcat1295  girona  10 09 2020   personal sanitario realiza200915081305

zentauroepp54859539 grafcat1295 girona 10 09 2020 personal sanitario realiza200915081305 / David Borrat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria de Salut anuncia mesures especials a les ciutats de Girona Salt per reduir l’augment de contagis de Covid-19. El Procicat ha aprovat aquest dilluns un conjunt de mesures que entraran en vigor quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) –està previst que sigui dimecres–, i que s’allargaran durant els pròxims 15 dies, informa el Diari de Girona, del grup Prensa Ibérica.

Es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui, que redueixi al màxim l’activitat social i que es limitin els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integrin el grup de convivència habitual. Alhora recorda que estan prohibides les reunions de més de 10 persones, com a la resta del país.

Pel que fa als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, hauran de limitar l’assistència al 33% de l’aforament.

En l’àmbit de l’hosteleria i la restauració, s’elimina el consum a barra. També es limita l’aforament tant a l’interior com a l’exterior a un 50%. L’horari de tancament d’aquests establiments serà a la 1 de la nit com a màxim. Sempre que sigui possible, s’haurà d’utilitzar el servei a domicili i comandes per portar.

Comerç a l’aire lliure

L’activitat comercial s’ha de dur a terme evitant aglomeracions. Tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’estableix en 1,5 metres. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 m² per persona.

Notícies relacionades

Es poden dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cine o exposicions tant en recintes tancats, com teatres, cines, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 50%. L’aforament de les activitats esportives també es limitarà a un 50%, sempre seguint els plans treballats en l’àmbit del Procicat.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ja s’ha posat en contacte amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, per anunciar-los les noves mesures i per treballar coordinadament per intentar baixar la taxa de contagis.