MÍNIM DUES SETMANES

La mascareta serà obligatòria a classe a Catalunya a partir dels 6 anys

Educació i Salut actualitzen els criteris per diagnosticar la Covid-19 en nens

54853813 60 / CRISTINA QUICLER (AFP)

54853813 60
undefined53480716 carla apolonio  actriz infantil de 11 a os  posa con una mas200909170751

/

2
Es llegeix en minuts
Efe

Tots els alumnes catalans a partir de sis anys hauran de portar mascareta el 14 de setembre, primer dia de classe, i durant les dues primeres setmanes de curs, quan aquesta obligatorietat passarà a determinar-se en funció del territori i de l’evolució de la pandèmia.

Així ho han acordat aquest dimecres les conselleries d’Educació i Salut per indicació de l’Agència de Salut Pública,  «ja que es tracta del començament de curs i l’alumnat encara no prové d’un grup estable», segons ha informat en un comunicat la Generalitat.

Com a norma general, les dues conselleries han establert que la mascareta sigui obligatòria en escoles i instituts a partir dels 12 anys, i després de les dues primeres setmanes ho serà a partir dels sis anys als territoris on es requereixi, en funció de l’evolució de la pandèmia.

Canviarà cada dimecres

El Govern català ha indicat que cada dimecres es comunicarà a cada escola si el dilluns següent continua l’obligatorietat de portar o no mascareta, en funció de les condicions de la pandèmia.

En paral·lel a aquesta mesura, el Procicat ha aprovat aquest dimecres altres mesures sanitàries en l’àmbit educatiu de cara a l’inici del curs escolar el 14 de setembre i que actualitzen el ‘Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per als centres educatius en el marc de la pandèmia’, que Educació va aprovar el 3 de juliol.

Entre les mesures aprovades es troba que les reunions entre el centre educatiu i les famílies no seran presencials aquest curs, i que les reunions dels claustres d’escoles i instituts seran telemàtiques, mentre que el caràcter presencial serà excepcional i amb aforament màxim de 10 persones.

Cribratge a la població a les escoles

El Procicat també ha aprovat el cribratge poblacional utilitzant les escoles i instituts des de la tercera setmana de setembre, segons indicacions de vigilància epidemiològica, i prioritzant les escoles on hi hagi casos. El document estableix així mateix que, igual com a qualsevol entorn comunitari, l’ús de mascareta als centres educatius sigui obligatori per a persones adultes.

Per als docents del primer i segon cicle d’educació infantil, la mascareta «no serà exigible quan el seu ús, per raó de l’activitat docent, pugui interferir greument en l’objectiu pedagògic» segons el text aprovat.

Símptomes de Covid-19 en nens

Finalment, en consens amb la comunitat pediàtrica, Educació i Salut també han actualitzat la simptomatologia de la Covid-19 entre els nens.

Notícies relacionades

La llista de símptomes és tenir febre o febrícula (per sobre de 37,5 ºC), tos, dificultat per respirar, mal de coll, refredat nasal, fatiga, dolors musculars i/o mal de cap, mal d’estómac amb vòmits o diarrea, i pèrdua d’olfacte o gust (nens grans i adolescents).

Les conselleries han puntualitzat que ja que el mal de coll i el refredat nasal (amb o sense mocs) són molt habituals en els nens, només s’haurien de considerar símptomes potencials de la Covid-19 quan també hi ha febre o altres manifestacions de la resta de símptomes.