TAMBÉ A MATARÓ I TARRAGONA

Un centenar de sanitaris de l'Hospital del Mar reclamen millores laborals

Demanen més personal, que se'ls torni el 5% que se'ls va retallar el 2010, epis i les proves PCR necessàries, i que se'ls computin les hores extraordinàries

zentauroepp53475599 grafcat6847  barcelona  20 05 2020   cerca de un centenar de200520145512

zentauroepp53475599 grafcat6847 barcelona 20 05 2020 cerca de un centenar de200520145512 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
Efe

Prop d’un centenar de treballadors sanitaris de l’Hospital del Mar de Barcelona han reclamat aquest dimecres millores en les condicions laboralsmés personal i que se’ls torni el 5% que se’ls va retallar del sou el 2010, segons han informat a Efe fonts del comitè d’empresa.

Els concentrats han sortit a les portes de l’Hospital del Mar poc després de les 8.00 hores del matí amb pancartes reivindicatives, i han convocat a repetir la protesta a les 14.00 i a les 21.00 hores d’avui.

Els sanitaris del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona demanen els equips de protecció individual (epis) necessaris, proves PCR o serològiques per a tothom, que se’ls computin les hores extraordinàries que han treballat, que es reconegui la prolongació horària a les jornades de 12 hores i 15 minuts i que se’ls paguin els dies festius a raó de les hores treballades.

Més dotació pressupostària

El comitè d’empresa també reclama l’estabilització de les plantilles i que s’acabi amb els «abusos de temporalitat i de contractació de jornada parcial», a més de «mesures concretes i tangibles» i una dotació pressupostària «per a un sistema sanitari de qualitat que pugui donar resposta eficaç a situacions excepcionals».

«Fins que no aconseguim això, volem millores substancials del nostre conveni, recuperar el 5% i totes les millores socials que ens van robar el 2010, els recursos necessaris per a l’assistència i la recerca al 100% públics», s’indica en l’escrit de peticions del comitè.

Els representants dels treballadors d’aquest consorci han precisat: «No necessitem els aplaudiments dels polítics, és la nostra feina, però la volem fer en bones condicions». I han afegit: «No som ni heroïnes ni màrtirs, som treballadores sanitàries».

Altres protestes

Notícies relacionades

A més d’aquesta protesta a l’Hospital del Mar, aquest dimecres també n’hi ha previstes d’altres a l’Hospital de Mataró (Barcelona), convocada pel comitè d’empresa «per tenir els mitjans adequats, recuperar el 5% i els incentius», entre altres reivindicacions.

Per la seva banda, la CGT ha convocat concentracions als hospitals Pius de Valls (Tarragona) i Santa Tecla de Tarragona ciutat, en defensa de la sanitat pública i d’unes condicions laborals dignes, també avui, a les 12.00 hores en el primer i a les 20.00 hores en el segon. 

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions