TAMBÉ A MATARÓ I TARRAGONA

Un centenar de sanitaris de l'Hospital del Mar reclamen millores laborals

Demanen més personal, que se'ls torni el 5% que se'ls va retallar el 2010, epis i les proves PCR necessàries, i que se'ls computin les hores extraordinàries

Un centenar de sanitaris de l'Hospital del Mar reclamen millores laborals

Quique Garcia

Es llegeix en minuts
Efe

Prop d’un centenar de treballadors sanitaris de l’Hospital del Mar de Barcelona han reclamat aquest dimecres millores en les condicions laboralsmés personal i que se’ls torni el 5% que se’ls va retallar del sou el 2010, segons han informat a Efe fonts del comitè d’empresa.

Els concentrats han sortit a les portes de l’Hospital del Mar poc després de les 8.00 hores del matí amb pancartes reivindicatives, i han convocat a repetir la protesta a les 14.00 i a les 21.00 hores d’avui.

Els sanitaris del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona demanen els equips de protecció individual (epis) necessaris, proves PCR o serològiques per a tothom, que se’ls computin les hores extraordinàries que han treballat, que es reconegui la prolongació horària a les jornades de 12 hores i 15 minuts i que se’ls paguin els dies festius a raó de les hores treballades.

Més dotació pressupostària

El comitè d’empresa també reclama l’estabilització de les plantilles i que s’acabi amb els «abusos de temporalitat i de contractació de jornada parcial», a més de «mesures concretes i tangibles» i una dotació pressupostària «per a un sistema sanitari de qualitat que pugui donar resposta eficaç a situacions excepcionals».

«Fins que no aconseguim això, volem millores substancials del nostre conveni, recuperar el 5% i totes les millores socials que ens van robar el 2010, els recursos necessaris per a l’assistència i la recerca al 100% públics», s’indica en l’escrit de peticions del comitè.

Els representants dels treballadors d’aquest consorci han precisat: «No necessitem els aplaudiments dels polítics, és la nostra feina, però la volem fer en bones condicions». I han afegit: «No som ni heroïnes ni màrtirs, som treballadores sanitàries».

Altres protestes

A més d’aquesta protesta a l’Hospital del Mar, aquest dimecres també n’hi ha previstes d’altres a l’Hospital de Mataró (Barcelona), convocada pel comitè d’empresa «per tenir els mitjans adequats, recuperar el 5% i els incentius», entre altres reivindicacions.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la CGT ha convocat concentracions als hospitals Pius de Valls (Tarragona) i Santa Tecla de Tarragona ciutat, en defensa de la sanitat pública i d’unes condicions laborals dignes, també avui, a les 12.00 hores en el primer i a les 20.00 hores en el segon. 

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions