XIFRES DEL MINISTERI DE SANITAT

Coronavirus: Continua el descens de morts a Espanya amb 87 morts avui

És la primera vegada des que va començar la pandèmia que les defuncions diàries estan per sota de les 100

zentauroepp53176450 el prat  20 04 2020  coronavirus covid 19 en barcelona perso200506134512

zentauroepp53176450 el prat 20 04 2020 coronavirus covid 19 en barcelona perso200506134512 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

Aquest diumenge Espanya ha registrat 87 morts noves respecte al dia anterior: és la primera vegada que la xifra se situa per sota de les 100 defuncions des que va començar la pandèmia, la xifra més baixa en dos mesos. A més, Espanya ha comptabilitzat 652 contagis nous, una xifra lleugerament superior a dissabte. 

Durant tot aquest temps, a Espanya, fins al moment s’han notificat un total de 231.350 casos confirmats de Covid-19 per PCR, 27.650 morts i 149.576 altes hospitalàries, segons xifres del Ministeri de Sanitat d’aquest diumenge. A partir d’aquest dilluns, Sanitat oferirà les dades a la tarda, en lloc del matí, com ha anat fent fins ara.

Segons ha explicat a la roda de premsa diària el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, en l’àmbit internacional els Estats Units continua sent el país amb un nombre més elevat de casos de coronavirus, seguit de Rússia, el Regne Unit i el Brasil. A continuació hi ha Espanya i Itàlia.

«L’evolució del virus continua sent molt diferent globalment. Hi ha hagut rebrots a zones d’Alemanya i a Corea del Sud, aquest últim associat a una transmissió en llocs d’oci», ha afirmat Simón. «Cal anar amb molt de compte perquè hi continua havent algunes cadenes de transmissió», ha dit.

Notícies relacionades

Quant a la flexibilització de les mesures de seguretat, Simón ha dit que l’epidèmia «ho va permetent». «L’epidèmia, a Espanya, en principi evoluciona bé. Sempre tenim el dubte de si el que estem veient és el que de veritat està passant. Igual que baixen els casos detectats, baixen els casos no detectats [s’estan fent més proves PCR]. Per tant, podem anar flexibilitzant moltes mesures de manera general, i sempre amb molta prudència», ha afirmat. Els casos, ha insistit, s’estan detectant «millor» i «de manera més precoç».

A la pregunta sobre si és bona idea que persones joves i sanes es contagiïn del virus per aconseguir la immunitat ràpidament, Simón ha recordat que moltes persones, fins i tot sent asimptomàtiques, poden transmetre el virus a moltes persones. «La idea de passar la malaltia per immunitzar-se pot afectar grups vulnerables. No hauríem de plantejar aspectes com aquest sabent que a Espanya hem tingut gairebé 28.000 morts. No és el més solidari ni el més prudent», ha dit.