CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Coronavirus: tres sanitaris han mort a Catalunya des de l'inici de la pandèmia

Més de 1.200 professionals catalans s'han incorporat a files en les últimes setmanes

sanitarios-muertos / periodico

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

Un total de tres sanitaris han mort a Catalunya des de l’inici de la pandèmia de coronavirus, segons ha revelat aquest divendres la consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa. Almenys un no estava en actiu. A Catalunya hi ha actualment 3.200 professionals sanitaris infectats, una xifra que suposa el 14% de tots els casos positius de Covid-19. Espanya és el país amb més sanitaris encomanats, una cosa que està directament relacionada amb la falta d’equips de protecció individual (EPIs) que acusa el col·lectiu.

Vergés també ha explicat que el sistema de salut català ha incorporat més 1.200 professionals per treballar durant la pandèmia: 289 metges, 365 infermeres, 36 metges i infermeres jubilats, un centenar de voluntaris, 278 graduats de disciplines mèdiques i uns 270 universitaris per al servei telefònic del 061.

Notícies relacionades

La conca d’Òdena, la zona de Catalunya més castigada pel coronavirus, ja que n’està afectat especialment l’Hospital d’Igualada (diversos sanitaris del centre van donar positiu), ha rebut 171 professionals des de l’inici del brot.

La consellera de Salut també ha dit que en territori català ja hi ha més de 1.800 llits d’ucis disponibles, gràcies al creixement i a l’ampliació dels diferents hospitals. En aquests moments, hi ha més de 1.400 pacients amb Covid-19 fent ús d’aquestes ucis.