ENTREVISTA A LA RÀDIO

Castells, director del Clínic: «Mai havia afrontat una crisi sanitària tan cruel»

Assegura que encara no estan en una «situació límit» perquè estan «estirant com un xiclet» els recursos i instal·lacions

zentauroepp52481405 clinic200225173512

zentauroepp52481405 clinic200225173512

1
Es llegeix en minuts
Efe

El director mèdic de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Castells, ha confessat aquest dimecres que «mai havia afrontat una crisi sanitària tan cruel» i ha indicat que encara no estan en una «situació límit», perquè estan «estirant com un xiclet» els recursos i instal·lacions. 

En declaracions a l’emissora RAC-1, Castells ha anunciat que «aquesta setmana serà extremadament complexa» i ha admès que se li fa «difícil dir si després millorarem». 

«La situació és complexa, s’ha anat complicant i genera tensions. Hem hagut d’adaptar les estructures, hem duplicat el nombre de llits, hem multiplicat per quatre l’hospitalització domiciliària i tenim 17 sales habilitades a l’hospital», ha resumit el metge. 

«Estirant com un xiclet»

Segons el director mèdic de l’Hospital Clínic, «encara no estem al límit perquè anem estirant-ho tot com un xiclet. Sembla que la situació límit no tingui final, però en tindrà. Arribarà un moment en què no donarà més de si». 

Notícies relacionades

«Vull agrair al personal dels hospitals i també el recolzament que hem rebut de la gent de fora. Els professionals ho agraïm enormement», ha dit el responsable mèdic. 

«Estem aprenent moltes coses. Creiem que aquesta setmana serà extremadament complexa. Hi ha malalts greus que necessitaran intensius. Arribarem al pic a finals de setmana. Si després millorarem es fa difícil de dir, però ens en sortirem», ha conclòs Castells.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions