DADES DEMOGRÀFIQUES

Barcelona concentra la majoria de morts per coronavirus a Catalunya

La ciutat i la seva àrea metropolitana registren 239 morts, seguides del brot d'Igualada, amb 59

zentauroepp52481405 clinic200225173512

zentauroepp52481405 clinic200225173512

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les persones mortes per coronavirus a Catalunya vivien majoritàriament a Barcelona i l’àrea metropolitana, i a la comarca de l’Anoia, on s’ubica el brot d’Igualada, segons les dades per territoris facilitats aquest dimarts per la consellera de Salut, Alba Vergés. A Barcelona ciutat i la seva àrea metropolitana han mort 239 persones, mentre que a la Catalunya central n’han sigut 59.

A Girona, 28 persones han mort a causa del coronavirus, mentre que a Tarragona i Lleida se n’han registrat menys casos, 5 i 8, respectivament, segons les dades que Salut ha facilitat per territoris per primera vegada des de l’inici de la crisi sanitària sobre positius confirmats.

Més ucis

Vergés ha assegurat que, per fer front a l’increment de casos que es preveu en les pròximes setmanes, Salut preveu duplicar la capacitat de les ucis aquesta mateixa setmana i triplicar-la la que ve. Actualment, del miler aproximat de llits d’ucis existents en centres públics i privats, 658 els ocupen malalts de coronavirus, 538 dels quals han precisat ventilació mecànica.

L’ocupació de les ucis dels hospitals varia segons els centres, ha indicat, ja que, per exemple, l’Hospital de Sant Pau de Barcelona té el 95% de les places de la unitat de cures intensiu ocupades per pacients amb coronavirus, com el Consorci Sanitari de Terrassa.

A l’Hospital Vall d’Hebron, els malalts de coronavirus ocupen el 73% de les ucis i al Parc Taulí de Sabadell, el 52%, ha precisat la consellera. Alba Vergés no ha descartat que s’instal·lin fins i tot unitats de cures intensives fora dels hospitals, en espais que s’estan estudiant actualment. També ha assegurat que alguns centres privats tenen les ucis «al 100%» amb pacients amb coronavirus, tot i que no n’ha esmentat cap en concret.

Més material sanitari

La consellera de Salut ha informat que en els últims dies han arribat a Catalunya unes 800.000 mascaretes i unes 37.000 bates protectores comprades per la Generalitat, més 321.000 mascaretes més enviades pel Ministeri de Sanitat.

Notícies relacionades

La posada en marxa de l’‘app’ StopCovid19Cat, amb què els catalans poden explicar com es troben, ha facilitat que unes 200 persones malaltes que estaven a casa hagin sigut traslladades pel 061 a diversos hospitals per ser ateses per coronavirus, ha assegurat.

A Catalunya hi ha 1.346 professionals sanitaris que han donat positiu per coronavirus.