CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Coronavirus: L'Hospital de Sant Pau habilita la seva antiga escola d'infermeria

El centre prepara 10 llits en aquest recinte per atendre pacients amb el Covid-19 en els pròxims dies

L'Hospital del Mar habilita la sala d'espera d'urgències per rebre els casos sospitosos

zentauroepp52847972 santpau200319120454

zentauroepp52847972 santpau200319120454

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona) ha començat a habilitar la seva antiga escola d’infermeria per atendre, en els pròxims dies, els pacients amb coronavirus. A tot Catalunya ja hi ha 2.702 persones positives i 55 de mortes, segons xifres fetes públiques ahir per la Conselleria de Salut.

Fonts del centre confirmen que un total de 10 llits nous ja estan «preparats» a l’antiga escola, però encara no s’han començat a utilitzar. Aquesta mesura forma part de la reorganització de l’hospital per fer front a la pandèmia. Tots els centres han començat a reorganitzar el seu espai per donar cabuda a l’allau de pacients que es preveu que arribi.

A Sant Pau, la zona dedicada a malalts oncohematològics, fins ara a la planta 0, passa a estar a la planta 1, per evitar que aquests pacients creuïn l’hospital en aquests moments de tanta intensitat.

A més, des d’aquest dijous, el Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau compta amb un punt específic d’atenció per a gestants amb sospita de Covid-19. Els qui necessitin aquesta atenció s’hauran de dirigir a l’Hospital de Dia de Malalties Infeccioses de Sant Pau, a la planta 0, entre les 8.00 i les 17.00 hores.

Notícies relacionades

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ocupa nou illes de l’Eixample i té «molta reserva d’espai». La seva magnitud és tal, que hi havia llits sense utilitzar. Llits que probablement seran necessaris en els pròxims dies, si bé encara no s’ha arribat fins a aquest punt.

L’Hospital del Mar

Per la seva banda, l’Hospital del Mar de Barcelona està habilitant la sala d’espera d’urgències per rebre pacients sospitosos d’estar encomanats. En tot cas, aquesta sala no serà d’ingressos, sinó d’espera per a aquests pacients. Es tracta d’una mesura que encara no està en marxa, però que forma part del pla de contingència de l’hospital.