El Louvre tanca perquè els seus empleats no van a treballar pel Covid-19

Els treballadors exigeixen a la direcció mesures per protegir-se del coronavirus

Macron altera la seva agenda i se centra en la gestió de la crisi

zentauroepp52593427 two people walk away from the pyramid  the main entrance to 200302180858

zentauroepp52593427 two people walk away from the pyramid the main entrance to 200302180858 / LUDOVIC MARIN

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

Preocupats per l’expansió de l’epidèmia de coronavirus, els treballadors del Louvre, el museu més visitat del món amb gairebé 10 milions de turistes a l’any, han exercit aquest dilluns per segon dia consecutiu el seu dret a no acudir al seu lloc al·legant un perill «greu i imminent per a la seva vida o la seva seguretat», cosa que ha obligat a tancar al públic.

La direcció del Louvre ha explicat que es compleixen totes les mesures de seguretat necessàries i que la decisió de les autoritats sanitàries de prohibir els esdeveniments tancats amb més de 5.000 persones no la concerneix perquè mai es produeix tal concentració de visitants al mateix temps i al mateix lloc del museu.

No obstant, els assalariats estan inquiets i exigeixen més rapidesa en l’aplicació d’un protocol de prevenció, disposar de gel desinfectant per a les mans i reinstal·lar els vidres a les zones de les caixes per protegir els qui treballen de cara al públic.

Macron anul·la desplaçaments

Mentrestant, el president francès, Emmanuel Macron, ha alterat la seva agenda anul·lant tots els seus desplaçaments per centrar-se en la gestió de la crisi. Sortint al pas d’eventuals teories extravagants, l’Elisi ha deixat clar que el president no està  ni infectat ni confinat.

Notícies relacionades

El brot epidèmic a França es produeix en vigílies de les eleccions municipals que se celebraran els pròxims 15 i 22 de març i, segons un sondeig publicat per ‘Le Parisien’, el 25% dels francesos té por d’acudir a un col·legi electoral. Per tranquil·litzar la població, el primer ministre, Édouard Philippe, ha recordat que la millor manera de protegir-se és seguir les consignes d’higiene però que es pot fer campanya normalment sense encaixar mans ni fer petons.

Després d’Itàlia, França és, amb 191 casos confirmats, el país europeu més afectat pel brot víric. Aquest dilluns s’ha produït la tercera víctima, un octogenari originari d’Oise, departament del nord del país i un dels principals focus de contaminació. Amb l’objectiu d’evitar que la gent acudeixi als hospitals, es crearà una aplicació mòbil per fer el seguiment dels pacients que no necessiten ser ingressats.