Anar al contingut

SANITAT PÚBLICA

Salut invertirà 30 milions d'euros en 382 CAP en els pròxims tres anys

Rebran nous equipaments sanitaris i mobiliaris, o bé s'hi realitzarà alguna obra

El Periódico

Salut invertirà 30 milions d'euros en 382 CAP en els pròxims tres anys

Pol Sola

El departament de Salut destinarà 30 milions d’euros en tres anys a la compra d’equips sanitaris i mobiliari en 382 centres d’atenció primària (CAP) de tot Catalunya, d’un total d’uns 400, segons dades facilitades per la Generalitat.

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el vicepresident del Govern català, Pere Aragonès, han donat a conèixer aquest dijous aquestes dades, després d’haver visitat el CAP de Sant Martí de Provençals, on es destinaran dos ecògrafs portàtils i s’insonoritzar una sala de l’edifici, dintre de la inversió anunciada avui.

Els CAP que rebran nou equipament sanitari o mobiliari o en els quals es farà alguna obra han sigut escollits segons les necessitats comunicades pels seus responsables i tenint en compte la data de la seva construcció o l’última remodelació.

El desenvolupament del pla tindrà una durada de tres anys i la primera fase s’executarà entre el juny d’aquest any i el maig del 2020, amb una inversió d’11,3 milions d’euros.

Aquests milions es destinaran a Barcelona ciutat (3,3 milions en 53 centres), Camp de Tarragona (650.000 euros en 37 CAP), Catalunya central (534.000 euros en 39 centres), Girona (750.000 en 55 centres), Lleida (564.000 en 22) i regió metropolitana nord (2,3 milions d’euros en 100 centres), que inclou poblacions com Badalona Santa Coloma de Gramenet. A la regió metropolitana sud es destinaran 2,7 milions d’euros en 58 centres, i a les Terres de l’Ebre, 432.000 euros en 18 centres.

Nous aparells sanitaris

Entre els nous aparells sanitaris que s’adquiriran figuren 127 ecògrafs portàtils, que la consellera ha denominat com "els nous fonendos" per als professionals sanitaris i que eviten desplaçaments als usuaris de la sanitat pública i la possibilitat que puguin ser visitats fins i tot a casa amb aquesta tecnologia.

La segona i tercera fase d’aquesta inversió se centraran més en les reformes i les adequacions i en el canvi d’instal·lacions d’àmbit tecnològic, i es preveu que finalitzin el juny del 2022.

El vicepresident del Govern ha considerat que, "si en els pròxims mesos podem disposar de pressupostos, podrem fer més" en salut, amb referència al fet que l’Executiu espanyol ha prorrogat aquest any, per segona vegada consecutiva, els pressupostos catalans.

La consellera de Salut ha indicat que els 30 milions d’euros són una inversió que es vehicularà a través del Servei Català de la Salut (CatSalut).