Anar al contingut

A SABADELL

Operat amb èxit un nadó de 545 grams a l'Hospital Parc Taulí

La criatura, nascuda a les 28 setmanes de gestació, haurà de passar entre 10 i 12 setmanes ingressada

Tant la mare com el nen, que ha respost positivament a la cirurgia, es troben bé

El Periódico

Operat amb èxit un nadó de 545 grams a l'Hospital Parc Taulí

ALVARO MONGE

La sala d’operacions del’UCI Neonatal de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell ha sigut l’escenari aquest dijous del naixement d’un nadó prematur, de 28 setmanes de gestació i amb un pes de 545 grams.

Així ho ha explicat aquest divendres a Europa Press la directora del Centre d’Atenció a la Dona i al Nen, Pepi Rivera, que ha posat l’accent en aquest cas pel fet que el fetus "pateix un retard de creixement, ja que té un pes inferior als 600 grams", quan habitualment, ha continuat, una vegada nascut és d’1 o 1,2 quilograms.

Rivera ha explicat que han descobert que el nadó tenia "obstrucció intestinal" i que ara haurà de passar entre deu i dotze setmanes ingressat. Quan hagi passat aquest temps, podrà anar a casa amb normalitat.

La doctora ha assegurat que tant la mare com el nen estan bé i que el nadó "ha respost bé a la cirurgia". Ara s’ha d’esperar a l’evolució dels dies i el tractament.

Segons ha explicat aquesta metge, el Taulí registra de mitjana entre un 7,5% i un 8% de parts prematurs (que són tots aquells que es produeixen abans de les 37 setmanes de l’embaràs) i prop d’un 12% de menys de 32 setmanes. Per la seva part, els que neixen amb 28 setmanes o menys (com aquest últim cas) són "uns 10 o 12 a l’any".