Per primera vegada des del 2012

Baixa el consum d'antibiòtics a Espanya

No obstant això, en atenció primària continua sent un dels països de la Unió Europea on més es prenen

Baixa el consum d'antibiòtics a Espanya

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El consum d’antibiòtics a Espanya ha descendit un 4,34% entre els anys 2016 i 2017, que suposa un canvi en la tendència creixent que es registrava des del 2012, segons les dades del Pla Nacional enfront de la Resistència als Antibiòtics (PRAN).

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha publicat aquest divendres les dades de consum d’aquests fàrmacs, que inclouen els antibiòtics utilitzats en Atenció Primària i hospitals, àrees on s’han registrat diferents tendències.

Entre el 2016 i el 2017 en l’àmbit de l’atenció primària (recepta oficial i privada) es va registrar una baixada del consum d’antibiòtics del 4,78%, mentre que en l’àmbit hospitalari, es va observar un lleuger increment del 2,74%.

No obstant això, en atenció primària Espanya continua sent un dels països de la Unió Europea que més antibiòtics consumeix, amb una mitjana de 32,05 dosis diàries per cada mil habitants, davant les 21,9 de la mitjana europea.

Més resistència

El descens del consum del 4,78% registrat en aquesta àrea entre el 2016 i el 2017 constitueix per al Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, "un progrés molt significatiu", ja que el 94% del consum d’antibiòtics en salut humana es realitza en l’atenció primària.

Quant a l’augment del consum d’antibiòtics registrat a hospitals, Sanitat destaca que continua la tendència creixent observada des del 2012, que podria estar relacionada entre altres factors amb l’augment de la resistència als antibiòtics.

Notícies relacionades

No obstant, explica que, malgrat el creixement registrat entre el 2016 i el 2017, s’alenteix en comparació amb els increments que es van observar en els anys anteriors.

En l’àmbit hospitalari, Espanya es troba a la mitjana de la UE, amb 2,1 dosis diàries per cada mil habitants.

Temes:

Antibiòtics