Alonso creu innecessari obrir un debat sobre la mort digna

El ministre de Sanitat considera que ja hi ha una llei estatal que dóna "cobertura" a situacions com la d'Andrea

El Ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, en una sessió de control del Govern al Congrés dels Diputats.  

El Ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, en una sessió de control del Govern al Congrés dels Diputats.   / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Sanitat, Serveis Socials i IgualtatAlfonso Alonso, ha recordat aquest dimarts que ja hi ha una llei estatal que "dóna cobertura" a situacions com la de la nena Andreai ha considerat que "obrir un altre debat generaria una polèmica que situaria en una posició incòmoda a tothom i no arreglaria res".

Així ho ha manifestat en una entrevista a TVE al ser preguntat sobre si el cas d'Andrea Lago, la nena de 12 anys amb una malaltia degenerativa i incurable, a qui finalment se li retirarà l'alimentació artificial, fa necessària l'aprovació d'una llei estatal sobre mort digna.

Alonso, que ha dit que no ha parlat amb els pares d'Andrea, els ha traslladat un "missatge de comprensió i de profund afecte, perquè han donat molt per la seva filla i han lluitat durant molts anys".

El ministre ha explicat que la llei d'autonomia del pacient "dóna cobertura a situacions que diàriament passen als hospitals i que són ateses pels metges de manera professional".

Notícies relacionades

Aquesta norma, segons Alonso, conté garanties que "ningú pot ser obligat a rebre un tractament que no vol, que tothom tingui dret a cures pal·liatives per tenir un trànsit adequat i morir amb dignitat i que ningú ha de ser sotmès a acarnissament terapèutic o a teràpies que són innecessàries". "És una previsió equilibrada i raonable", ha dit Alonso.

El ministre ha demanat confiar en els metges, ja que aquests "en el moment pitjor han ajudat que el desenllaç fos millor i més digne, i això és el que es fa a Espanya".