Educació

Prop de 2.000 nens participen en un programa de salut integral a Mataró

El projecte, liderat per Valentí Fuster, busca millorar els coneixements, les actituds i els hàbits dels més petits

Prop de 2.000 nens participen en un programa de salut integral a Mataró

El Turó

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total d’11 escoles de Mataró (Maresme) amb prop de 2.000 nens han participat en el programa Salut Integral (SÍ!) liderat pel doctor Valentí Fuster a través de la Fundació SHE (Science, Health and Education).

El projecte es basa en una intervenció que es fa als centres educatius amb l’objectiu de millorar els coneixements, les actituds i els hàbits de quatre àrees: alimentació saludable, vida activa, cura del cos i del cor, i protecció davant el tabac i altres addiccions.

El Programa SÍ! Arriba a les etapes educatives d’infantil (3-6 anys), primària (6-12 anys) i secundària (12-16 anys), i inclou una avaluació de l’eficàcia. L’Ajuntament de Mataró es va adherir al programa el 2012 amb les funcions de coordinació, implementació i seguiment del programa.

En aquesta edició les escoles que hi han participat són ‘Balmes’, ‘Cirera’, ‘Cor de Maria’, ‘El Turó’, ‘GEM’, ‘Josep Montserrat’, ‘La Llàntia’, ‘INS Mar Mediterrània’, ‘Sol-Ixent’, ‘Valldemia’ i ‘Vista Alegre’.

Notícies relacionades

L’escola ‘El Turó’, en la categoria de P5, ha guanyat un dels premis amb l’activitat «Llepa’t els dits, amb el Programa SÍ!». Els alumnes van haver de posar-se el barret de cuiners i van elaborar un menú en el qual van haver de demanar propostes saludables a la família i van visitar l’hort escolar per conèixer els productes de temporada, entre altres tasques.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO