El projecte de solidaritat veïnal A-porta arribarà a 500 llars de Sabadell

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
EFE

El projecte A-porta de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc) ha arribat aquest divendres, 21 de juliol, a dos barris de Sabadell (Barcelona) amb l’objectiu d’acompanyar en temes de soledat no desitjada i pobresa energètica 500 llars.

Els barris de Campoamor i Espronceda, a la zona sud de Sabadell, han sigut l’escenari on aquest divendres s’ha explicat en què consisteix el projecte.

A-porta pretén detectar i acompanyar el veïnat afectat per la soledat no volguda i la pobresa energètica i, alhora, donar-li recursos i vehicular-lo a serveis especialitzats si fos necessari, amb un acompanyament personalitzat.

Aquestes missions les portaran a terme un equip de vuit picaportes –veïnes carismàtiques dels barris– que ara mateix estan sent formades i que han d’arribar a acompanyar 500 llars entre l’agost i el desembre del 2023.

El president de la Confavc, Jordi Giró, juntament amb el president de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), Manuel Navas, el tinent d’alcaldia Eloi Cortés i les entitats veïnals dels dos barris han estat presents a l’acte.

Jordi Giró (Confavc) ha recordat que aquest projecte ja s’ha desplegat a 22 barris de 13 municipis de Catalunya «amb molt bons fruits» des de l’any 2016 i ha visitat prop de 16.600 llars de tot Catalunya

Manuel Navas (FAVS) ha assenyalat que «el projecte també servirà per fer una radiografia actual dels dos barris per poder elaborar posteriorment un pla integral des de l’administració local.

El regidor Eloi Cortés i els líders veïnals han destacat que el projecte servirà per obtenir dades clau de les llars i del veïnat per poder desenvolupar polítiques públiques estratègiques i transversals.

Notícies relacionades

El projecte va néixer el 16 de novembre del 2016 al barri barceloní de Ciutat Meridiana i ha arribat a municipis com Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Sant Adrià de Besòs, Viladecans i Gavà, entre d’altres, i ha beneficiat al voltant de 23.500 persones.

Més notícies de Sabadell en l'edició local d’EL PERIÓDICO Sabadell

Temes:

Veïns Sabadell