La UAB acatarà

La Junta Electoral de Zona de Sabadell obliga la UAB a retirar un mural independentista de la plaça Cívica

  • Les universitats catalanes han sancionat almenys 28 professors per assetjament sexual i laboral des del 2018

  • Parlen les víctimes d’assetjament a la universitat: «Denunciar no em va servir de res»

La Junta Electoral de Zona de Sabadell obliga la UAB a retirar un mural independentista de la plaça Cívica
1
Es llegeix en minuts
ACN

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Sabadell ha ordenat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que retiri en el termini de 72 hores un mural independentista situat a la plaça Cívica del campus de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès).

Es tracta d’una pintada que des de fa anys impulsen col·lectius com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i La Forja, i en la qual es poden llegir les paraules «independència», «socialisme» i «feminisme», que es va repintar fa unes setmanes i que ha sigut vandalitzat. El col·lectiu Impuls Ciutadà va presentar una denúncia a la JEZ, que ha acceptat i que ha notificat aquest mateix dimecres a la universitat, segons han confirmat fonts de la UAB a l’ACN, i que acatarà la decisió.

Impuls Ciutadà va presentar la denúncia el 23 d’abril a la JEZ contra la UAB per «respectar la neutralitat ideològica», a l’entendre que el mural i el seu contingut infringien l’article 50.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG). El 29 d’abril es va admetre a tràmit, i la UAB no ha presentat al·legacions, que es podien exposar en un termini de 24 hores.

Finalment, aquest mateix dimecres s’ha notificat al centre que han de retirar el mural, una decisió que la UAB acatarà. No és la primera vegada que el mural és objecte de les denúncies de col·lectius constitucionalistes.

Notícies relacionades

L’octubre del 2019 la UAB ja va haver de sortir al pas després que l’entitat S’ha Acabat denunciés a la JEZ la presència del mural, en aquella ocasió per les eleccions generals del 10 de novembre.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell