Aprovat en el ple

Sant Cugat implanta una bústia anònima per comunicar possibles casos de frau, corrupció i conflictes d’interès

La bústia funcionarà a través d’una aplicació informàtica i garanteix la plena confidencialitat

Sant Cugat implanta una bústia anònima per comunicar possibles casos de frau, corrupció i conflictes d’interès

Mané Espinosa | Ayuntamiento Sant Cugat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de Sant Cugat del Vallès celebrat la tarda d’aquest dilluns dia 17 d’abril ha aprovat per unanimitat un pla per implementar una bústia de comunicació de possibles casos de frau, corrupció i conflictes d’interès al consistori.

L’objectiu és afavorir el coneixement i la prevenció de possibles situacions d’irregularitat en l’organització que, d’una altra manera, podrien quedar silenciades. La bústia, que funcionarà a través d’una aplicació informàtica, garanteix la confidencialitat del procés i protegeix la persona que posa en coneixement els fets.

Així mateix, la informació que es pugui recollir també contribuirà a reforçar els mecanismes previstos en el sistema d’integritat de l’ajuntament (Pla de Mesures Antifrau), a més de posar en alerta la institució respecte a situacions que els òrgans de control no hagin detectat.

Notícies relacionades

Els principis orientadors de la bústia són confidencialitat, protecció dels denunciants davant pressions o represàlies, efectivitat en el tractament i comprovació de les denúncies, comunicació bidireccional, senzillesa en la comunicació i deure de col·laboració dels servidors públics.

Una vegada aprovat el pla, l’ajuntament constituirà ara un equip de treball que elaborarà i aprovarà les normes reguladores de la bústia per a la seva posada en marxa. La previsió és que es pugui estrenar el mes d’octubre del 2024.