Mobilitat

Sabadell multiplica per quatre el nombre d’abonaments al bus urbà

Un total de 8.000 títols s’han venut des de l’entrada en vigor de les bonificacions al transport públic

Sabadell multiplica per quatre el nombre d’abonaments al bus urbà

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de l’entrada en vigor de les bonificacions al transport públic, el dia 1 de setembre, les vendes de títols de Transports Urbans de Sabadell (Vallès Occidental) s’han multiplicat per quatre respecte a l’any passat. El títol més venut ha sigut la T-10, que ha multiplicat per quatre les vendes, seguit per l’abonament mensual.

La mesura, que va ser aprovada pel Ple municipal del 22 de juliol, permet que de l’1 de setembre al 31 de desembre del 2022 la T-10 es bonifiqui un 30% i la T-mensual i la T-mensual jove, amb un 50%. Aquesta rebaixa es fa en coherència amb la reducció de preus impulsada per l’executiu espanyol al transport públic com una de les mesures per fer front a la inflació i a la situació de crisi.

En el cas de la T-Mensual i la T-Jove, l’Ajuntament amplia fins al 50% la bonificació del 30% que aporta l’Estat. Per tant, finança un 20% addicional de rebaixa. Quant a la T-10, es bonifica un 30% amb fons de l’Estat.

Notícies relacionades

«És molt important per ajudar les famílies en aquests mesos tan difícils, amb les pujades de preu de l’energia, i per incentivar el transport públic, que creiem molt necessari. Però també cal tenir en compte que suposa un gran esforç per a l’Ajuntament, perquè vol dir que hem d’assumir la part de la despesa que no paguen els usuaris», ha declarat l’alcaldessa, Marta Farrés.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell