Subvencions europees

Sabadell tornarà a sol·licitar els fons Next Generation per recuperar el riu Ripoll

El projecte ha quedat exclòs de la primera convocatòria i l’ajuntament mirarà d’introduir-hi millores per obtenir una nota més elevada

Sabadell tornarà a sol·licitar els fons Next Generation per recuperar el riu Ripoll

Albert Segura / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental) tornarà a presentar als fons Next Generation la sol·licitud d’ajudes per portar a terme diferents actuacions ambientals i millorar l’accessibilitat del riu Ripoll.

El projecte s’havia presentat a una primera convocatòria dels fons europeus impulsada pel Govern i havia obtingut molt bona puntuació. No obstant, el projecte no rebrà la subvenció a l’haver-se esgotat els 50 milions d’euros disponibles entre iniciatives amb valoracions més altes.

Fruit d’aquesta negativa i com que es preveuen noves convocatòries, l’ajuntament tornarà a presentar la proposta, revisant-ne el contingut i introduint-hi millores que condueixin a una puntuació encara més elevada i així afavorir l’obtenció dels fons de recuperació.

«Això ja va passar amb altres projectes i fons com els EDUSI, que la ciutat no va obtenir en primer terme però sí que va acabar aconseguint», ha declarat l’alcalde accidental, Pol Gibert.

Notícies relacionades

A més, l’ajuntament invertirà a la Zona Gran Via-Ripoll 3,9 milions d’euros, 2,2 milions dels quals procedeixen dels fons europeus. Dins d’aquests projectes, es contemplen accions al balcó del Ripoll com per exemple la reurbanització de la ronda Orient, davant el tanatori, i també la reurbanització del barri de Nostra Llar.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell