Cultura local

David Guapo, el ballet de Kíiv, sardanes i òpera: propostes per a la temporada de tardor als teatres de Sabadell

La música simfònica, la música de cambra i de cobla, les arts escèniques i la programació familiar seran les protagonistes al Teatre Principal i a La Farándula

David Guapo, el ballet de Kíiv, sardanes i òpera: propostes per a la temporada de tardor als teatres de Sabadell

Ayuntamiento de Sabadell

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental) ja ha habilitat al seu portal web la reserva d’entrades per als espectacles de tardor als teatres municipals.

El Teatre Principal i La Faràndula oferiran un ampli ventall de propostes per a tots els gustos i edats, on l’òpera, la música simfònica, la música de cambra i de cobla, les arts escèniques i la programació familiar en seran les protagonistes.

El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, va presentar divendres un avançament d’aquesta programació i va destacar que «els protagonistes són els valors artístics de la nostra ciutat, però també proposem produccions que estan de gira a tot Catalunya».

La música del Principal

El 8 d’octubre, el Teatre Principal posarà en marxa la temporada de música amb un artista de quilòmetre zero, Roger Padrós, que presentarà el seu nou àlbum.

El 13 de novembre, la Cobla Simfònica Catalana portarà el concert ‘Somnis de color de tenora’, amb Joaquim Serra i M.S. Puigferrer.

El 27 de novembre, hi haurà el concert ‘Rhapsody in blue’, a càrrec de la jove pianista sabadellenca Nora Girbau i la Banda de Música de Sabadell.

I el 18 de desembre, tornant a l’estrella de la música de cobla, el Principal acollirà el tradicional Concert de Sant Esteve, que aquest any celebra els 75 anys de l’entitat Sabadell Sardanista.

A més, com és habitual, la graella comptarà amb el Cicle de Música de Cambra i el Cicle de Música al Saló organitzats per l’entitat Joventuts Musicals de Sabadell.

Música i òpera a La Faràndula

Els concerts del Cicle Simfònic municipal, que protagonitza l’Orquestra Simfònica del Vallès a La Faràndula, han avançat el seu horari i es faran els divendres a les 20 h. Així, hi haurà tres concerts: la ‘Simfonia del nou món’, de Dvorak, el 23 de setembre, un ‘Homenatge a Ennio Morricone & Nino Eructa’, el 18 de novembre, i el tradicional Festival de Valsos i Danses, els dies 7 i 8 de gener.

D’altra banda, la Fundació Òpera Catalunya portarà a escena ‘Don Giovanni’, de Mozart, els dies 19, 21 i 23 d’octubre. Les obres que produeix la Fundació Òpera Catalunya es creen íntegrament a Sabadell, on també s’estrenen, i constitueixen el Cicle d’Òpera de Catalunya, de manera que posteriorment fan gira per més de 10 ciutats del territori. A més, el 22 d’octubre tindrà lloc una sessió de ‘Don Giovanni’ interpretada per l’alumnat de l’Escola d’Òpera de Sabadell.

El 2 de desembre, La Faràndula acollirà la gala ‘40 anys d’òpera’ amb motiu de l’aniversari de l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell. I el 4 de desembre es farà el concert commemoratiu amb motiu dels 50 anys de la coral Belles Arts de Sabadell, amb la interpretació de tres cantates de l’‘Oratori de Nadal’ de J. S. Bach.

Programació familiar

L’entitat Joventut de La Faràndula hi portarà ‘Blancaneu i els set nans’ els dies 5, 6, 12 i 13 de novembre. A més, l’entitat també farà ‘Els pastorets’, de Josep Maria Folch i Torres, els dies 17, 18, 24 i 26 de desembre i l’1, 8, 14 i 15 de gener.

D’altra banda, el Teatre Principal acollirà una de les peces del festival elPetit.

Arts escèniques

La temporada d’arts escèniques a La Faràndula començarà el 17 de setembre amb l’humor de David Guapo i el seu espectacle #Quenonosfrunjanlafiesta.

El teatre també acollirà dos clàssics d’Angel Guimerà. L’1 d’octubre tindrà lloc ‘La filla del mar’, un espectacle que ha guanyat tres premis de la crítica. El 30 d’octubre serà el torn de l’èxit teatral de ‘Terra Baixa’, que interpreta la companyia d’actors amateurs formada arran del programa de TV3 ‘El llop’, dirigit per Àngel Llàcer i Enric Cambray.

El 20 de novembre serà el torn del ballet clàssic ‘El llac dels cignes’, amb el Ballet de Kíiv.

Els dies 22 i 23 d’octubre s’estrenarà ‘Sedientos’ (Thirst), de Ronan Noone, al Teatre Principal. L’obra ha sigut produïda per la companyia Tieso (Teatre Estable de Sabadell). Dirigida per Artur Trias i protagonitzada per Rosa Renom, Diana Torné i Santi Ricart, ‘Sedientos’ comptarà amb una residència tècnica a l’Estruch i alguns dies de residència al Principal.

Notícies relacionades

Finalment, en el marc de Sabadell Capital Cultura Catalana 2024, s’està treballant en una proposta produïda per l’ajuntament amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, la Fundació Maria-Mercè Marçal i la Fundació Felícia Fuster: una lectura dramatitzada de la correspondència inèdita d’aquestes dues grans poetes, dirigida per Jordi Bosch i interpretada per Emma Vilarasau i Rosa Renom.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell