Equipament local

El TSJC anul·la l’acord de ple de Sabadell pel qual s’atorgava la propietat de la caserna de la Guàrdia Civil

  • L’Ajuntament recorrerà la sentència i no descarta «altres camins» per recuperar l’immoble

El TSJC anul·la l’acord de ple de Sabadell pel qual s’atorgava la propietat de la caserna de la Guàrdia Civil
1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental) recorrerà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dona la raó a l’Estat sobre la propietat de la caserna de la Guàrdia Civil. El tribunal ha estimat el recurs d’apel·lació del Ministeri de l’Interior a la sentència de desembre del 2020, que desestimava un recurs anterior contra els acords del ple de 22 de febrer del 2018 pels quals s’anul·lava el conveni entre Ajuntament i Estat entorn de la caserna i prenia possessió plena i efectiva dels seus immobles.

La sentència del TSJC considera que els acords del ple van superar la seva potestat, tant per anul·lar el conveni com per recuperar la propietat de la caserna sense seguir el procediment legalment previst.

El juny de 2020 l’Estat va recórrer els acords del ple de dos anys abans, al considerar que no podia declarar la nul·litat del conveni de 2006 entre Ajuntament i Estat sobre la caserna. El desembre del 2020, el tribunal va donar la raó a l’Ajuntament, però el Ministeri de l’Interior va presentar un nou recurs, que és el que ara ha resolt el TSJC.

Notícies relacionades

«Caldrà acatar les resolucions judicials mentre preparem un recurs. Si la via judicial no té èxit, s’estudiaran altres camins per fer possible tenir la caserna en mans de la ciutat», ha afirmat Mar Molina, regidora de Desenvolupament Urbano i Transició Energètica. La sentència es pot recórrer davant el Tribunal Suprem en els pròxims 30 dies.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO