Equipaments

L’Ajuntament de Sabadell no haurà d’indemnitzar l’Estat per recuperar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

  • S’establia la cessió dels terrenys a la ciutat a canvi d’uns terrenys de 5.000 metres quadrats i 3 milions d’euros
  • Si la sentència no es recorre, l’edifici serà municipal
L’Ajuntament de Sabadell no haurà d’indemnitzar l’Estat per recuperar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Sabadell no haurà d’indemnitzar l’Estat per poder fer ús de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Així ho ha anunciat el consistori, després d’haver rebut la sentència, que es pot recórrer. Es tracta d’un edifici construït el 1911 amb aportació municipal i que la Guàrdia Civil va utilitzar fins al 1998.

Situat a la Gran Via de la ciutat, l’Estat reclamava una indemnització perquè Sabadell el pogués recuperar. És per aquesta raó que el Ministeri de l’Interior va recórrer l’acord de ple de febrer del 2018 que anul·lava un acord previ amb l’Ajuntament, pel qual s’establia la cessió dels terrenys a la ciutat a canvi d’uns terrenys de 5.000 metres quadrats i 3 milions d’euros. Si la sentència no es recorre, l’edifici serà municipal

L’Ajuntament va acordar per via plenària el 2016 revisar els acords a través de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. En una resolució va assenyalar que la caserna era de titularitat municipal.

A l’espera de l’advocacia de l’Estat

«És una gran notícia per a la ciutat, ja que amb la decisió, Sabadell podrà comptar amb un gran espai i, a més, en un àmbit tan estratègic com és la Gran Via», assenyala l’alcaldessa, Marta Farrés. «De moment cal ser prudents i esperar a veure si l’advocacia de l’Estat recorre o no, però, en tot cas, tenim una sentència que és favorable a la ciutat i això cal valorar-ho positivament», afegeix.

Notícies relacionades

Els acords contra els quals l’Estat va presentar el recurs, desestimat ara pel tribunal, comportaven que l’Ajuntament prengués possessió plena i efectiva de la totalitat dels immobles que configuren l’antiga caserna en coherència amb el dictamen emès poc abans per la Comissió Jurídica Assessora. La sentència es pot recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA