Equipaments

L’Estat recorre la sentència que atorga la titularitat de la caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell a l’ajuntament

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, havia reclamat al Ministeri de l’Interior que no recorregués la sentència. Ara espera poder reunir-se amb els responsables d’Interior per intentar resoldre la qüestió

L’Estat recorre la sentència que atorga la titularitat de la caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell a l’ajuntament
1
Es llegeix en minuts

El Govern ha recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la sentència que atorga la titularitat de la caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell a l’ajuntament sense haver d’indemnitzar l’Estat, segons van confirmar fonts del consistori.

Es tracta d’un edifici construït el 1911 amb aportació municipal que el cos de seguretat va utilitzar fins al 1998. Situat a la Gran Via de la ciutat, l’Estat reclamava una indemnització perquè Sabadell el pogués recuperar, però un jutjat ho va desestimar.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, havia reclamat al Ministeri de l’Interior que no recorregués la sentència. Ara espera poder reunir-se amb els responsables d’Interior per intentar resoldre la qüestió.

Antecedents

El Ministeri de l’Interior va recórrer l’acord de ple de febrer del 2018 que anul·lava un acord previ amb l’ajuntament que establia la cessió dels terrenys a la ciutat a canvi d’uns terrenys de 5.000 metres quadrats i tres milions d’euros.

Notícies relacionades

L’ajuntament va acordar per via plenària el 2016 revisar els acords a través de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. En una resolució va assenyalar que la caserna era de titularitat municipal.

Més notícies de Sabadell, a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Sabadell