S’aferra al càrrec

Podem expulsa del partit la seva única regidora i membre del govern de Sabadell

Marta Morell és actualment la segona tinenta d’alcaldessa i va permetre investir la candidata del PSC, Marta Farrés

Podem expulsa del partit la seva única regidora i membre del govern de Sabadell

ACN / Norma Vidal

1
Es llegeix en minuts
ACN
El Periódico

Podem ha expulsat del partit Marta Morell, la seva única regidora a Sabadell (Vallès Occidental) i actualment segona tinenta d’alcaldessa. Segons ha avançat el diari digital ISabadell i han confirmat fonts del partit a l’ACN, la decisió s’ha pres després de rebre una denúncia per presumptes irregularitats. Una vegada estudiades, el Consell de Garanties Ciutadanes d’àmbit estatal va notificar Morell la decisió d’expulsar-la.

En declaracions a l’ACN, Morell ha assegurat no tenir constància de cap notificació: «A mi no se m’ha comunicat l’expulsió de Podem i em sembla sorprenent que sigui la premsa qui m’informi». Un extrem que des del partit neguen, ja que se li va traslladar fa unes dues setmanes.

El Consell de Garanties Ciutadanes del partit a Catalunya va rebre la denúncia, de la qual no s’han donat detalls del contingut, i que, segons fonts de Podem, va estudiar detalladament. Una vegada analitzada, es va elevar al mateix òrgan però d’àmbit estatal, que va fer l’estudi final i va iniciar l’expedient que se li va enviar, amb possibilitat de presentar al·legacions en un termini de quinze dies. Passat aquest termini, i sense haver rebut resposta per part de Morell, el partit va consolidar la decisió, fent efectiva la seva expulsió de manera immediata.

Fonts del partit han explicat que ara com ara no s’ha demanat la tornada de l’acta, si bé estudiarà en els pròxims dies aquesta possibilitat, així com el futur del grup municipal. Ara s’analitzarà si se li reclama l’acta de regidora, així com el futur del grup municipal.

Morell no deixarà l’acta

En declaracions a Ràdio Sabadell, Morell ha dit que «en cap cas» es planteja deixar l’acta de regidora i ha comentat que, «si la situació no es recondueix», tampoc vol seguir a En Comú Podem.

Notícies relacionades

Morell va ser l’única regidora electa de Podem en les eleccions del 2019 a Sabadell. El seu vot va ser determinant per donar l’alcaldia a la socialista Marta Farrés, que es va convertir en la primera alcaldessa de la ciutat.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO