DIPUTACIÓ DE BARCELONA

El PSC fitxa a la DIBA la parella de la podemista Marta Morell, que governa amb els socialistes a Sabadell

Des de la DIBA expliquen que va ser elegit pel seu currículum i que abans de ser anomenat se li va fer «una petita entrevista»

foto 3512720

foto 3512720

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Juanjo Cáceres, parella sentimental de la regidora de Podem Sabadell Marta Morell i membre del Consell Ciutadà de Podem Catalunya, ha sigut fitxat com a assessor de la Diputació de Barcelona (DIBA), com ha avançat Eldiario.es. Des del 17 de setembre, Cáceres és assessor tècnic de l’Àrea d’Educació, Esport i Joventut, un càrrec retribuït amb 14 pagues de 3.729,63 euros, és a dir 52.214,82 euros.

Després de les eleccions municipals del 2019, Morell va ser clau per donar l’alcaldia al PSC a Sabadell, amb qui forma govern en minoria. El juliol del 2019, amb el govern PSC-Podem constituït, Càceres va ser nomenat assessor de la mateixa Morell a l’ajuntament sabadellenc.

El nomenament llavors va ser avaluat per la Comissió d’Ètica Pública del consistori, que va determinar que la contractació era ètica, sempre que no hi hagués intervingut Morell. Des de diferents grups de l’oposició, precisament van assenyalar que la intervenció de Morell «era clara». Finalment, l’alcaldessa, Marta Farrés (PSC), va desestimar la contractació de Càceres com a assessor, un càrrec amb una retribució d’uns 49.000 euros anuals.

La DIBA defensa el perfil tècnic

Sobre el nomenament com a assessor pel PSC, des de la DIBA expliquen que va ser elegit a causa del seu currículum, que s’adequava al perfil tècnic del càrrec, i que abans de ser anomenat se li va fer «una petita entrevista». Per part d’ERC Sabadell, principal grup de l’oposició al consistori vallesà, han anunciat la sol·licitud de compareixença de la Comissió de Transparència per aclarir els fets.

Des del grup republicà també han qualificat d’«inèdit» que dues formacions polítiques (PSC i JxCat, que governen a la DIBA) seleccionin un membre d’un altre grup com a assessor i han assenyalat un possible «pagament del PSC a Podem en forma de contractació» per l’accés a l’alcaldia facilitat pels morats.

Situació caldejada

Al llarg de les últimes setmanes s’han revelat múltiples polèmiques que impliquen directament l’actual i l’anterior consistori, cosa que s’està traduint en una gran crispació política i en múltiples retrets creuats entre els grups polítics que componen el ple local.

Notícies relacionades

L’última gran polèmica correspon a la investigació per part de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) de la contractació el 2016, per part de l’anterior govern municipal de Sabadell, com a tècnica en cap de negociat Nani Valero, l’actual regidora i portaveu de la Crida per Sabadell.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA