Cas obert

La família d’Helena Jubany demanarà a la policia judicial una investigació profunda

Tres testimonis han confirmat que el principal sospitós del cas vivia a l’immoble on van trobar el cos de la jove

La família d’Helena Jubany demanarà a la policia judicial una investigació profunda
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Benet Salellas, l’advocat de la família de la jove assassinada el 2001 Helena Jubany, ha afirmat que dilluns demanaran que s’encarregui a la policia judicial una investigació «profunda» per tenir elements definitius i portar a judici el o els culpables del cas.

Així ho ha dit aquest divendres a la sortida dels jutjats de Sabadell, on han prestat declaració tres testimonis –un ha sigut Imma Careta, la germana de Muntsa Careta, l’única investigada per aquest cas i que es va suïcidar a la presó– que han «confirmat els elements» que van propiciar la reobertura de la causa, perquè han assegurat que el principal sospitós, Santi Laiglesia, vivia a l’immoble on van trobar el cos.

El principal sospitós

Ha precisat que un dels testimonis ha explicat que el matí següent dels fets es trobava al pis i un altre que «l’havia vist i semblava que feien vida de convivència, amb certa quotidianitat» amb Muntsa Careta.

Així mateix, ha indicat que un altre testimoni, pel seu ofici de carter, «es fixava en les bústies i, l’estiu previ a l’assassinat, el nom de Laigleisa era al del pis de Careta, unes afirmacions, ha determinat el lletrat, que ha corroborat la versió de la germana de Muntsa Careta, garantint que convivien junts.

Abans de prescriure

Salellas ha recalcat que «la principal obsessió és obtenir, abans que prescriguin els fets, tots els elements de prova» per aclarir on i amb qui estava el principal sospitós aquell dia i ha insistit en la investigació policial, puntualitzant que la seva preferència és que sigui la Unitat de Central d’Homicidis dels Mossos d’Esquadra.

Notícies relacionades

L’advocat, no obstant, ha remarcat que «sigui qui sigui ha d’arribar fins al fons» i ha posat l’accent que s’activi ràpidament perquè ja s’està arribant tard.

En la compareixença d’aquest divendres, portada a terme al Jutjat d’Instrucció 2 de Sabadell, estava prevista la declaració d’una quarta persona, però finalment han sigut tres, ja que s’ha cridat «per error el fill i no el pare», que era el que havia d’assistir-hi per unes declaracions que havia fet en un programa d’investigació i que havia demanat la defensa de la família.