21 d’oct 2020

Anar al contingut

OKUPES

L'Ajuntament de Sabadell proclama la «tolerància zero» davant les ocupacions irregulars

Des del juliol del 2019, la policia local ha evitat l'ús irregular de seixanta vivendes a la ciutat mentre que entre el 2016 i el 2018, se n'havien aturat només 57

En paral·lel, el consistori ha anunciat que està intensificant el treball per recolzar les persones amb necessitat de vivenda

ACN / El Periódico

L'Ajuntament de Sabadell proclama la «tolerància zero» davant les ocupacions irregulars

ALBERT BERTRAN

L’Ajuntament de Sabadell ha anunciat que tindrà «tolerància zero» davant les ocupacions irregulars que generen «problemes de convivència amb el veïnat o les que porten a terme màfies  que es lucren amb aquestes pràctiques».

Des del juliol del 2019, explica el consistori en un comunicat, la policia local ha evitat l’ús irregular de seixanta vivendes a la ciutat. I posen com a exemple de l’auge dels últims mesos el fet que, entre el gener del 2016 i desembre del 2018, s’havien evitat un total de 57 ocupacions.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, s’ha reunit aquesta setmana amb la fiscal cap per demanar «recolzament per lluitar contra les màfies que hi ha darrere de moltes ocupacions i contra les quals generen greus problemes de convivència», explica la regidora, que reconeix que li ha mostrat «el compromís per intensificar la col·laboració per combatre els fets delictius més greus».

S’intensificarà el recolzament a les persones amb necessitat de vivenda 

En paral·lel, el consistori ha anunciat que està intensificant el treball per recolzar les persones amb necessitat de vivenda. Entre les diferents línies d’acció, hi ha un acord amb la SAREB per incorporar 80 vivendes al parc públic gestionat per VIMUSA.

Des del juny del 2019, l’Ajuntament ha comprat 12 noves vivendes, que s’han incorporat a la borsa de lloguer social, i n’hi ha 14 que es troben en diferents fases del procés de compra. En paral·lel, VIMUSA ja ha iniciat la compra de més d’una vintena de pisos més.

El consistori també està treballant per incorporar noves vivendes de protecció oficial. Està previst iniciar, en aquesta legislatura, la construcció de 500 noves vivendes de lloguer assequible.

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA